Het geheim onder de trouwjurk
9 mei 2018
Boek een romantisch weekendje weg in de Belgische stad Brugge
21 juni 2018

Wauw, bijzonder dat je twee prachtige momenten in je leven mag combineren. Maar hoe pak je dit aan? Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het organiseren van de bruiloft als je ook nog een klein wondertje met je meedraagt. Wij hebben een aantal handige en leuke tips voor je over trouwen en tegelijkertijd zwanger bent.

Erkenning van jullie liefde en van jullie kind
Het erkennen van een kind kan soms nog veel stressmomenten met zich mee brengen. Vooral wanneer jullie nog niet getrouwd zijn. Als moeder ben je bij de geboorte direct de moeder van het kind. De vader daarentegen moet bij de geboorte erkennen dat het kind van hem is, dit geldt ook wanneer je in het bezit bent van een samenlevingscontract. Wanneer je besluit te gaan trouwen voordat de baby er is, wordt de man automatisch erkend als vader van het kind, tenzij anders besloten.  


De trouwkaart
De trouwkaart is natuurlijk één van de dingen die je moet regelen voor jullie bruiloft. Hiermee wordt jullie huwelijk aangekondigd aan de mensen die belangrijk voor jullie zijn en daarnaast is het een uitnodiging voor de dag zelf. Een leuke toevoeging voor de trouwkaart is, dat wanneer jullie net zwanger zijn, jullie via de trouwkaart aankondigen dat jullie in verwachting zijn van een kindje. Op deze manier kun je de trouwkaart op een leuke manier combineren met het blije nieuws. Natuurlijk stuur je bij de geboorte van jullie kindje ook nog een babykaartje.

De outfit van de bruid

Trouwjurk
Bij de keuze voor een trouwjurk zijn er ontzettend veel opties. Doordat jouw lichaam tijdens de zwangerschap constant veranderd, is het belangrijk om een jurk uit te zoeken die hier bestand tegen is. Echter hoef jij je hier als zwangere bruid niet zorgen over te maken. Gespecialiseerde bruidsmodezaken hebben tegenwoordig een ruime keus op het gebied van trouwjurken voor zwangere vrouwen. Daarnaast weet de bruidswinkel om te gaan met lichamelijke veranderingen.

Lingerie
Ook de lingerie onder de jurk moet niet vergeten worden. Vooral wanneer je in verwachting bent van baby is het belangrijk om  lingerie te dragen met ondersteuning en een goed draagcomfort. Houd hierbij ook rekening met de veranderingen van je lichaam. Ga pas lingerie shoppen wanneer de trouwdag dichterbij komt zodat de pasvorm zo goed mogelijk aansluit op je lichaam. Een extra ondersteuning als je zwanger bent is de babybelt. Deze bindt je rond je buik waardoor deze extra ondersteuning krijgt.

Trouwschoenen
Als laatste moet je rekening houden met schoenen die je draagt onder de trouwjurk. Wanneer je zwanger bent kun je last krijgen van opgezette enkels en benen. Het wordt daarom afgeraden om te kiezen voor hoge hakken. Er zijn gelukkig genoeg andere type schoenen voor onder de trouwjurk die meer stevigheid en comfort geven.

Trouwmenu
Tijdens je zwangerschap moet je ook rekening houden met wat je wel en niet mag eten. Alles wat jij eet komt ook bij de baby terecht. Daarom is het belangrijk om een menu samen te stellen die ook geschikt is voor zwangere vrouwen. Wanneer je zwanger bent moet je bijvoorbeeld rauw vlees en vis laten staan. Daarnaast is het van belang dat de vlees en vis die je eet altijd goed gaar zijn. Let op met bepaalde soorten vleeswaren en zorg ervoor dat je verse producten niet te lang bewaard. Rauwe groenten kun je wel gewoon eten, zolang je ze vooraf goed schoonmaakt. Kaas en vette vis zijn producten die bevorderlijk zijn voor de zwangerschap. In Nederland kun je alle kaassoorten eten zolang er geen ‘au lait cru’ op staat. Houd er verder rekening mee dat je geen rauwe vis en schaal- en schelpdieren eet. Wanneer je voor je trouwerij een cateraar in gaat huren, kan hij hier rekening mee houden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.