Zijn bruidsjurken in de praktijk nu echt zo duur?

5 handige tips voor ceremoniemeesters
18 maart 2020
relatietherapie
Groei opnieuw dichter naar elkaar dankzij online relatietherapie!
27 mei 2020

Het assortiment met bruidsjurken welke op de markt is terug te vinden is door de jaren heen behoorlijk explosief gestegen. Dit heeft er onder meer voor gezorgd dat er ook veel betaalbaardere modellen in vergelijking met vroeger op de markt zijn verschenen. Bruidsjurken voor een kostprijs van tussen de 1.000 & 1.500 euro zijn dan ook helemaal geen uitzondering meer. Het spreekt evenwel voor zich dat het prijskaartje waar je rekening mee moet houden bij het kopen van bruidsjurken altijd sterk wordt beïnvloed door heel wat verschillende zaken. In ieder geval, wil jij graag kunnen achterhalen met welke prijs je min of meer rekening dient te houden voor het kunnen aanschaffen van mooie bruidsjurken? Wij proberen je op deze pagina alvast de nodige duidelijkheid te verschaffen!

Welke zaken beïnvloeden de kostprijs van bruidsjurken?
Laat ons in eerste instantie even kijken naar de verschillende zaken die de kostprijs van bruidsjurken kunnen beïnvloeden. Dat zijn er namelijk heel wat meer dan veel mensen denken. Er kan op dit vlak rekening worden gehouden met de onderstaande zaken:

  1. Het merk dat de bruidsjurk van je keuze op de markt heeft gebracht;
  2. Het materiaal waaruit de bruidsjurk is vervaardigd;
  3. De eventuele extra details die je er graag wenst aan te laten aanbrengen;
  4. Het al dan niet aanwezig moeten zijn van een sleep;

Naast de bovenstaande punten dient er in de praktijk ook altijd rekening te worden gehouden met bijvoorbeeld de oplage waarin een bruidsjurk is uitgebracht. Heel wat merken kiezen er vandaag de dag voor om bruidsjurken op de markt te lanceren welke worden uitgebracht in zeer bescheiden oplages. Des te kleiner die oplage, des te specialer de jurk in kwestie is en des te hoger uiteraard ook de aankoopprijs zal komen te liggen. Dat spreekt voor zich.

Maatwerk bruidsjurken, uiteraard een stuk duurder
Naast bovenstaande dient er uiteraard ook rekening mee te worden gehouden dat je niet perse genoegen dient te nemen met één van de standaard bruidsjurken die op de markt bestaan. Het is dan ook eveneens mogelijk om ervoor te kiezen om een bruidsjurk op maat te laten maken. In dit geval kan de bruidsjurk van je keuze volledig worden afgestemd op jouw persoonlijke eisen en verwachtingen. Het spreekt voor zich dat het op maat laten maken van bruidsjurken in de praktijk wel steeds gepaard gaat met een hoger prijskaartje. Ook in dit geval kan je deze echter in grote lijnen zelf bepalen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een iets minder dure stof is het mogelijk om ook de kosten van maatwerk bruidsjurken binnen de perken te houden. Zo blijven deze ook voor jou in de praktijk meer dan betaalbaar.

Hoeveel budget voorzien voor een bruidsjurk kopen?
De informatie op deze pagina heeft in grote lijnen reeds duidelijk gemaakt welke verschillende zaken de kosten die zijn verbonden aan bruidsjurken kunnen beïnvloeden. Laat ons het nu echter nog even concreet hebben over de gemiddelde kostprijs waar je rekening mee moet houden. Voor een standaard bruidsjurk zal deze ergens gelegen zijn rond de 1.000 & 1.250 euro. Wil je graag een gelimiteerde bruidsjurk kopen of kijk je toch eerder in de richting van bruidsjurken die op maat kunnen worden gemaakt? In dat geval zal je toch al snel rekening moeten houden met een prijskaartje welke is gelegen rond de 2.500 euro of meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.