Wanneer verstuur je een Save the Date kaart?

Je gaat trouwen en als de locatie is geregeld, dan ga je op zoek naar een trouwfotograaf.
3 maart 2017
Waarom een weddingplanner?
26 mei 2017


Een Save the Date kaart is een vooraankondiging van jullie trouwdag. Het is handig als de gasten ruim op tijd weten welke datum ze vrij moeten houden in hun agenda. Maar hoe lang van tevoren verstuur je nu Save the Date kaarten?

Trouwdata die gevoelig zijn voor korte vakanties van jullie gasten zijn handig om op tijd te communiceren. Denk daarbij aan de dag na Hemelvaartsdag. Dit is elk jaar weer een geliefde vrijdag om te trouwen. De vrijdag of de zaterdag voor het Pinksterweekend is ook populair. Veel mensen gaan dan een weekendje weg. De zomervakantie is een tijd waarin veel gasten op vakantie gaan. Houd hier rekening mee door de Save the Date kaarten op tijd te versturen.

Het is dan ook niet vreemd als je al ruim een jaar van te voren een Save the Date kaart verstuurd. Bruidsparen die zo vroeg hun trouwdatum bekend willen maken trouwen vaak in het buitenland en hopen dat hun familie en vrienden mee reizen naar een bijzondere bestemming. Dit vraagt financiële en organisatorische voorbereidingen en reserveringen.

Tot 4 maanden voor de bruiloft kunnen jullie nog een Save the Date versturen. Een leuke manier om mensen alvast op de hoogte te brengen van jullie trouwplannen en in de sfeer te komen van jullie bruiloft.

Samengevat verstuur je een Save the Date kaart ruim een jaar tot 4 maanden voor de bruiloft. Ruim voldoende de tijd om een mooie Save the Date kaart te kiezen en te versturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.