Trouwauto huren: 6 tips waar je aan moet denken!

Waarom een weddingplanner?
26 mei 2017
Een DJ op je bruiloft
21 juli 2017

Je trouwdag is de belangrijkste en mooiste dag uit je leven. Alles moet tot in de puntjes kloppen, zo ook rondom de auto die je wilt huren. De belangrijkste tips, tricks en adviezen zetten wij hier op een rijtje bij het huren van een trouwauto.

1. DENK GOED NA OVER DE SOORT AUTO
De meest gebruikte autotypes voor een bruiloft zijn oldtimer en limousine. Een oldtimer geeft een statige, warme en authentieke sfeer, terwijl een limousine een wat modernere en ietwat glamoureuze uitstraling heeft. Niet alleen op de trouwfoto’s heeft de keuze voor het type auto invloed, maar ook voor het comfort gedurende je bruiloft. In Nederland is niets zo veranderlijk als het weer, dus bedenk ook goed of de auto een open of gesloten dak moet hebben en airco.

2. EXTRA STIJLVOL EN FEESTELIJK: VERSIER JE TROUWAUTO
Het kan fantastisch uitpakken om de auto die je gaat huren te decoreren, zeker als het een klassieke auto is. Let er echter op dat het geen rijdende snoepdoos wordt; overdaad schaadt. Een strik, bloemboeket of los bloempje is stijlvol, kan goed uitpakken voor de trouwfoto’s en laat bovendien aan de andere weggebruikers zien dat jullie in het huwelijksbootje gestapt zijn. Dat laatste is ook de functie van een bosje lege conservenblikken achter de huurauto. De wereld mag best zien en horen dat jullie elkaar trouw hebben gezworen!

3. INSPECTEREN IS LEREN: BEKIJK DE TROUWAUTO IN HET ECHT
Wie de auto voorafgaand aan zijn trouwfeest inspecteert, leert daar een hoop over. Foto’s van auto’s kunnen nogal misleidend zijn. Pas in het echt zie je hoe de kleuren uitpakken, hoe ruim hij is en of hij schoon is van binnen. Als de auto onderdeel gaat worden van de fotoshoot, kun je aan de fotograaf vragen of hij meekomt. Hij kan dan alvast ideeën bedenken voor de shoot en jullie adviseren over kleurgebruik in kleding, details, etc.

4. HUUR EEN TROUWAUTO RUIM VAN TEVOREN
Bepaalde dagen in de week zijn populairder om te trouwen, bepaalde dagen in het jaar zijn zelfs extreem populair. Dat betekent dat er dan een enorme run is op oldtimers en limousines, waardoor late boekers achter het net vissen. Vroeg vastleggen dus, die trouwbak.

5. TWEEDE AUTO ACHTER DE HAND
Is er een tweede auto achter de hand op de dag van de bruiloft? Dit moet te allen tijden het geval zijn. Je zult het namelijk net zien, dat die droomauto op jouw huwelijksdag niet start. Of is gestolen. Heb je dan een mooie reserveauto geregeld, dan voltrekt zich geen ramp. Je kunt het verhuurbedrijf vragen of ze een backupauto beschikbaar hebben of zelf iets regelen, via via kent iedereen wel iemand met een klassieke auto of blitse bak. Een auto kan kapot gaan, een chauffeur ziek worden. Regel dus ook een backupchauffeur.

6. OLDTIMER OP JE TROUWFOTO’S

Je trouwauto is primair een vervoersmiddel, maar het is ook een leuk idee om hem te betrekken in de fotoshoot. Vooral oldtimers leveren prachtige trouwfoto’s op. Wil je zeker weten dat er niets misgaat, stem dan vooraf even af met de fotograaf, de ceremoniemeester en het autoverhuurbedrijf.

Lees meer tips over het huren van een klassieke auto voor speciale gelegenheden en cabrio’s in de zomer op onze andere blogs. Lees meer over ons aanbod aan trouwauto’s. Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.