Tips voor een leuk trouwfeest

De vijf grootste vooroordelen over vijftig plus dating ontkracht
18 april 2019
De beste optie voor bruidsfotografie vinden
16 mei 2019

Het trouwfeest is natuurlijk de grote klapper en afsluiting van de dag en moet goed geregeld worden, je wilt immers dat deze onvergeetbaar wordt. Na de mooie trouwceremonie, de na borrel, het lekkere diner en alle bijkomstige sociale verplichtingen wil je als bruidspaar lekker kunnen genieten van het trouwfeest met al je familie, vrienden en andere kennissen. Met de onderstaande tips kan je ervoor zorgen dat deze onvergetelijk wordt.

De locatie
De locatie van je trouwfeest is zeer belangrijk, houd er wel rekening mee dat het qua ruimte past met het aantal genodigden. Je wilt niet dat dat er bijvoorbeeld grote lege plekken in de zaal ontstaan omdat je een ruimte hebt gehuurd waar eigen twee keer zoveel mensen inpassen dan dat je uitgenodigd hebt, dit kan namelijk best leeg en kil aanvoelen. Je wilt natuurlijk ook dat de locatie qua sfeer en decoraties goed bij het feest en de eventuele thema van de bruiloft past. Zorg ook voor genoeg stoelen en tafels waar mensen kunnen zetten, vaak heb je ook te maken met oudere mensen en deze kunnen vaak niet de hele avond staan.

De aankleding van de locatie
De aankleding en decoraties zijn heel belangrijk om een bepaalde sfeer te creëren, het is niet gek om hier dan ook veel aandacht voor te hebben. Vaak hebben bepaalde feestzalen zelf al veel materialen om ervoor te zorgen, maar als je bijvoorbeeld een bepaald thema aanhoudt zal je dit veel zelf moeten maken of regelen.

De muziek
De muziek is misschien wel hét belangrijkste element voor een geslaagd feest. Veel mensen huren hiervoor een live band in, voornamelijk cover bands. Deze hebben vaak een heel uitgebreid repertoire van liedjes welke ze kunnen spelen, ook heb je hierdoor vaak veel meer interactie met de gasten. Een andere optie is het inhuren van een bruiloft DJ, deze DJ’s hebben vaak meer muzikale flexibiliteit dan een band en neemt verder ook veel minder ruimte in beslag. Andere voordelen van een DJ is dat ze een veel bredere selectie van liedjes hebben en hierdoor is het ook makkelijker om bepaalde nummers aan te vragen, ook zijn ze vaak een stuk goedkoper in vergelijking met een live band. Je kan natuurlijk ook gewoon gebruik maken van beide opties, waar de DJ kan openen, de pauze van de band kan invullen en knallend kan afsluiten.

De duur van het feest
Een trouwdag is vaak een hele lang dag welke al zeer vroeg begint met het regelen van de laatste dingetjes, het opmaken en aankleden etc. Natuurlijk zou je graag willen feesten tot in de vroege uurtjes maar dit is voor zowel jezelf als voor je gasten niet te doen. Ook heb je te maken met bepaalde tijden waar de muziek uit moet gaan, dus het is bijna ook niet mogelijk. De meeste trouwfeesten duren ongeveer vijf uur, het is belangrijk dat deze niet langzaam doven maar zorg voor een knallend einde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.