Avontuurlijk op huwelijksreis
29 maart 2019
Kledingadviezen voor mannelijke gasten van bruiloften
11 april 2019

Vraag een willekeurige groep kinderen naar wat er zeker op hun verjaardagsfeestje moet zijn en negen van de tien zal onmiddellijk het woord springkussen noemen. Vandaar ook dat je bijna altijd ook daadwerkelijk springkussens ziet op locaties waar kinderen een feestje vieren of waar volwassenen ongestoord willen feesten en de kinderen zich maar moeten vermaken op het springkussen. Dit geldt ook voor speeltuinen en attractieparken. Ondanks het feit dat alles anders en vooral sneller moet, hebben springkussens alle stormen overleefd.

Steeds strengere veiligheidseisen
Wat wel veranderd is wat betreft springkussens de afgelopen jaren zijn de veiligheidseisen, want die zijn behoorlijk strenger geworden. De producenten van springkussens moeten aan ontzettend veel eisen voldoen waardoor je niet anders dan ervan uit kunt gaan dat de springkussens van nu simpelweg heel veilig zijn. Wat ook veranderd is, is het aantal verschillende soorten springkussens. Waren de modellen vroeger tamelijk eenzijdig, anno 2019 is de keuze echt reuze en zou je een boek vol met verschillende modellen, kleuren, extra obstakels, hoge en lage springkussens, geschikt voor binnen en voor buiten kunnen schrijven zoals veel springkussens uitgebreid zijn met klimelementen en stormbanen.

Uitstekende verhuurcijfers voor springkussens
Springkussens zijn speeltoestellen
die het vooral in de verhuur ongekend goed doen, want wat is er gemakkelijker dan dat er tijdens een feest of verjaardag er voor de kinderen even een springkussen bij gehuurd wordt. Dan weet je zeker dat je naar de kinderen geen omkijken meer hebt. Bovendien is het huren van een springkussen allesbehalve duur, hetgeen ook weer een deel van de populariteit verklaart. Huur je vaker een springkussen dan zou je kunnen overwegen er zelf een te kopen, iets dat op de langere termijn waarschijnlijk nog goedkoper is.

Ook het opbouwen is niet moeilijk
Nee, je hoeft geen universitaire opleiding gevolgd te hebben om een springkussen goed op te bouwen. In feite is het niets meer dan een geschikte en ruime plek zoeken, het springkussen uitrollen, de luchtslang aansluiten op een bij huur bijgeleverde blower en je bent klaar. Je kunt eventueel het al veilige springkussen nog verder beveiligen door met haringen en lijnen te werken, echt nodig is dat zeker niet.

Kinderen hebben de schoenen al uit
Wie in het gigantische aanbod van springkussens eindelijk het perfecte model gevonden heeft, doet er goed aan toch nog even te kijken of er sprake is van een inloop gedeelte dat eveneens opgeblazen is. Dit deel geldt als extra veiligheid voor als iemand onverhoopt uit het open gedeelte van het springkussen zou vallen. In dat geval landen ze dus op het opblaasbaar gedeelte en heeft het springkussen dat aanloopstuk niet, dan wacht een val op de keiharde straat. Je zou ook kunnen overwegen pal tegen de open kant kussens neer te kunnen leggen om lelijke valpartijen te voorkomen. Let ook op het leeftijdsverschil; heel kleine kinderen kunnen namelijk gekatapulteerd worden als (te) grote jongens of meisjes heel hard springen. En dat je niet met schoenen op het springkussen mag, dat weet elk kind. Die doen de schoenen al uit bij het alleen al zien van een springkussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.