Romantiek in Berlijn: 3 tips voor een romantisch weekendje weg

Hoe stel je een perfect trouwpak samen?
18 juli 2019
De leukste decoratie op je bruiloft
26 augustus 2019
Alle blogberichten

Romantiek in Berlijn: 3 tips voor een romantisch weekendje weg

Bij een romantisch weekendje denk je al snel aan Parijs of Milaan, maar heb je wel eens gedacht aan Berlijn? Een bruisende stad met ontzettend veel romantische en leuke plekjes. Geniet van de prachtige oude gebouwen en de leuke terrassen. Breng een bezoekje aan de Berlijnse Muur of maak een wandeling door een van de vele parken. Wij geven je drie tips voor een romantisch weekendje weg in Berlijn met je geliefde.

Beroemde bezienswaardigheden
Berlijn is een unieke stad vanwege haar geschiedenis. Het is een stad vol cultuur, historie en beroemde bezienswaardigheden. Ga je voor het eerst naar Berlijn? Dan zijn er een aantal hotspots die je niet mag missen.

  • Berlijnse Muur
    Bij Berlijn denk je automatisch aan de Berlijnse Muur. Na de val van de muur is het bouwwerk bijna volledig gesloopt, maar op sommige plekken kun je nog een stuk muur zien. De beste plek om de Muur te bekijken is bij de East Side Gallery.
  • Brandenburger Tor
    Naast de Berlijnse Muur is de Brandenburger Tor een bekend symbool van Berlijn. Toen de Muur viel kwam de Brandenburger Tor symbool te staan voor de Duitse eenwording.
  • Fernsehturm
    Verdwaald in Berlijn? De Fernsehturm is het herkenningspunt van de stad. Wandel richting de toren en je komt vanzelf in het centrum van Berlijn uit. Je kunt de toren ook bezoeken. Op 350 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht over de stad. Erg romantisch.

Romantisch hotel
Bij een romantisch weekend Berlijn hoort natuurlijk ook een romantisch hotel. Gelukkig kun je in Berlijn ontzettend veel leuke hotelletjes vinden. Wil je graag midden in het centrum ontwaken met je partner? Geen probleem, in het centrum van Berlijn ligt The Ritz-Carlton Berlin. Vanaf het hotel kun je gemakkelijk lopen naar verschillende speciale boetiekjes en bijzondere restaurants.

Romantische hotels in Berlijn beschikken natuurlijk over een heerlijk wellnesscentrum waar je samen heerlijk kunt genieten. Geniet van de rust in een van de luxe kamers of suites.

Leuke uitjes
Tijdens een romantisch uitje in Berlijn ontdek je samen met je partner de bruisende stad. Er is ontzettend veel te doen, je hoeft je zeker niet te vervelen. Maak bijvoorbeeld een leuke wandeling naar de Friedrichstraße en geniet van het prachtige uitzicht over de rivier de Spree. Nog een leuke activiteit: fietsen door Berlijn. Wil je alle leuke plekjes van de stad ontdekken? Je kunt natuurlijk de metro pakken, maar het is nog leuker om fietsen te huren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.