Op vakantie naar Turkije? Denk aan je visum

Boek een romantisch weekendje weg in de Belgische stad Brugge
21 juni 2018
Een liefdestattoo zetten, iets voor jou?
21 juni 2018

De zomer is aangebroken. Misschien heb je je vakantie al geboekt of wellicht ben je nog druk op zoek naar de perfecte bestemming. Of je nou naar Spanje, Italië of Turkije gaat, elke bestemming heeft zo zijn eigen kenmerken waar je rekening mee moet houden. Als je op vakantie naar Italië gaat, moet je rekening houden met het geflirt van die leuke, knappe Italiaanse mannen. Maar als je naar Turkije gaat, moet je je juist met heel iets anders bezighouden.

Waarom naar Turkije op vakantie?
Het toerisme naar Turkije blijft de laatste paar jaren een beetje achter. Mensen zijn bang voor aanslagen en gaan toch liever naar Spanje of Griekenland. Dit is erg zonde, want Turkije is juist een prachtig vakantieland waar je ook deze zomer gewoon naar toe kunt. De meeste mensen gaan op vakantie naar Turkije voor zon, zee en strand. Er zijn namelijk enorm veel zandstranden te vinden en de zon schijnt bijna elke dag volop. Ook zijn de prijzen van de vluchten naar Turkije fors gedaald en overnacht je in een all-inclusive hotel voor niet veel geld. Een vakantie naar Turkije scheelt je dus al snel een paar honderd euro!


Visum is verplicht
Hebben wij je al overtuigd om naar Turkije op vakantie te gaan? Als je er serieus over zit na te denken om een vakantie naar Turkije te boeken, moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Je kunt Turkije namelijk niet inkomen zonder visum. Het is vanaf 2014 niet meer mogelijk om een visum op het vliegveld in Istanbul, Antalya of een van de andere vliegvelden aan te vragen. Je moet dit dus voordat je in het vliegtuig stapt, geregeld hebben.

Binnen 24 uur beschikken over een geldig visum
Nu vraag je je waarschijnlijk af: hoe regel ik dit visum? Dit is veel minder ingewikkeld dan je misschien denkt. Je kunt het visum namelijk gewoon online aanvragen. Om het visum online te kunnen aanvragen moet je in het bezit zijn van een Europese ID-kaart of paspoort. Je ID of paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn, anders zal je een nieuw identiteitsbewijs moeten aanvragen bij je gemeente. Als je het Turkije visum online hebt aangevraagd, ontvang je het document binnen 24 uur in je mailbox. Print deze uit voordat je naar Turkije vertrekt en stop het in je handbagage. Vervolgens kun je lekker genieten van je vakantie in het mooie Turkije.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.