Niet alleen een mooi feest, maar ook anderen helpen met je bruiloft?

Het leven van jou en je partner na de trouwerij
21 februari 2019
Wat moet je regelen voor een spectaculaire bruiloft?
8 maart 2019
Alle blogberichten

Niet alleen een mooi feest, maar ook anderen helpen met je bruiloft?

Het klinkt misschien raar, maar het is echt mogelijk: Mensen in nood helpen tijdens je bruiloft! Iedereen weet dat er veel geld omgaat in een bruiloft. Er is een manier om een deel van dit geld in te zetten voor anderen, terwijl je bruiloft net zo mooi wordt als je altijd al had bedacht. Trouwen met een doel is hiervan een voorbeeld.

‘Trouwen met een doel’ werd bedacht door Seth en Gerdine, tijdens het uitdenken van hun bruiloft. Ze schrokken ervan hoeveel geld ze eigenlijk uitgaven voor zichzelf en hun gasten, terwijl er zoveel mensen niet eens in staat zijn om bijvoorbeeld voldoende medische hulp of onderwijs te krijgen. Daar bedachten ze iets voor en dit delen ze graag met meer bruidsparen.

Allereerst is het van belang om na te denken welk doel je wilt ondersteunen met je bruiloft. Het is belangrijk om samen een doel te kiezen waar je allebei volledig achterstaat. Dat zorgt ervoor dat je er allebei echt voor wilt gaan, ook als het even lastig gaat. Seth en Gerdine kozen voor Stichting Bootvluchteling. Deze stichting biedt hulp aan vluchtelingen die aan zijn gekomen in Griekenland en daar eindeloos moeten wachten op duidelijkheid, in onmenselijke omstandigheden. Stichting Bootvluchteling biedt daar de nodige hulp: Psychosociale hulp, medische hulp en voorzieningen en onderwijs.

Wanneer je samen een doel hebt gekozen en contact met deze stichting of organisatie hebt gehad, is het handig om te starten met je eigen website. Hierop kun je dingen uitleggen aan mensen die je volgen en kun je bedrijven op plaatsen die uiteindelijk mee gaan doen. Ook kun je leuke dingen toevoegen over je bruiloft en over jullie zelf. In dit geval hebben Seth en Gerdine www.trouwenmeteendoel gemaakt, waar al de informatie te vinden is. Daarnaast hebben zij ook een Facebookpagina (www.facebook.com/trouwenmeteendoel) waar mensen hen kunnen volgen.

Dan begint het echte werk: Bedrijven benaderen! Dit moet je natuurlijk sowieso, om je bruiloft te regelen, maar nu komt daar een extra vraag bij voor bedrijven. Je vraagt hen namelijk om een deel van het bedrag dat jij hen geeft, te doneren aan jullie gekozen doel. Het is daarbij belangrijk dat bedrijven weten wat ze ervoor terugkrijgen. Het gaat dan natuurlijk om publiciteit waar jullie voor hen voor zorgen. Dit gaat via je website, maar je zou bijvoorbeeld ook een creatieve manier kunnen bedenken om al je bruiloftsgasten (waar vast mensen tussen zitten die ook snel gaan trouwen) te laten weten welke bedrijven hieraan hebben meegewerkt.

Vind je dit een leuk idee? Of heb je nog vragen? Kijk dan gerust eens op www.trouwenmeteendoel.nl of op www.facebook.com/trouwenmeteendoel Hier vind je ook contactgegevens, mocht je contact met Seth en Gerdine willen opnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.