Kom alles te weten over de verlovingsring

Handige tips voor trouwen in het buitenland
14 september 2018
De mooiste accessoires voor op jouw bruiloft
28 september 2018

Er komt op een gegeven moment een tijd binnen de relatie dat het eindelijk zo ver is. Jullie gaan bijvoorbeeld heerlijk uit eten voor jullie jubileum. Tijdens het eten brengt de ober een fles champagne met twee glaasjes. Je merkt dat de jongen waarmee je aan tafel zit een enorme glimlach op zijn gezicht krijgt en van zijn stoel opstaat. Niet veel later gaat hij op één knie en haalt hij een doosje uit zijn binnenzak. Niet veel later opent hij het doosje en stelt hij dé vraag. In het doosje zit een schitterende ring met een subtiele diamant. De ring schittert in het licht van de kaarsen en kroonluchters. Met een emotionele stem zeg je opgewonden ‘ja’. Maar is dit nou de verlovingsring of is dit al de trouwring?

Wat is de verlovingsring?
De gedachte achter de verlovingsring gaat verder dan alleen de ring. De ring geeft namelijk aan dat de vrouw bezet is en gaat trouwen. Deze ring wordt dan ook in de meeste gevallen alleen door de vrouw gedragen. De verlovingsring heeft in tegenstelling tot de trouwring ook een grote diamant op de bovenkant, zodat er lekker mee gepronkt kan worden. De verlovingsring wordt gebruikt bij het huwelijksaanzoek en wordt niet gebruikt bij het trouwen, daar worden aparte trouwringen voor gebruikt. De keuze waar de ring wordt gedragen, verschilt per persoon. Echter werd hier vroeger al onderzoek naar gedaan. Volgens de Oude Egyptenaren werd de verlovingsring aan de linker ringvinger gedragen, omdat in deze vinger een ader loopt die direct in contact staat met het hart. Romantisch toch?

Is een verlovingsring nodig?
Gebruikelijk worden de verlovingsringen gebruikt bij een huwelijksaanzoek. Maar toch vragen veel mensen zich af of de verlovingsring nou wel nodig is? Er wordt in sommige scenario’s namelijk ervoor gekozen dat de trouwring bij het huwelijksaanzoek wordt gebruikt en dat hier later nog een steentje in wordt gezet.

Hoe kies je de goede verlovingsring?
Nu is het nog de vraag, waar haal je een verlovingsring en hoe gaat deze eruit zien? Nu begint het bij het lenen van een ring, die goed past bij de dame. Maar wees voorzichtig met het uitkiezen van haar ringen, de ringen die ze het vaak draagt of het mooist vindt zou ik overslaan! Verlovingsringen kunnen worden gemaakt van goud, zilver of platina. Voor verlovingsringen of trouwringen is het altijd het beste om naar een specialist te gaan, zodat je zeker weet dat je een goede ring koopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.