Kledingadviezen voor mannelijke gasten van bruiloften

Springkussens
11 april 2019
De vijf grootste vooroordelen over vijftig plus dating ontkracht
18 april 2019

We worden allemaal wel eens uitgenodigd om een bruiloft te wonen. Wellicht van een familielid, wellicht goede vrienden of collega’s. Enfin, waar veel mannen voor komen te staan, en waar ze moeite mee hebben is het vraagstuk, wat moet ik aantrekken? Daarom zullen we in dit artikel wat tips delen omtrent de kledingkeuze voor specifiek mannelijke bruiloft gasten. Want vrouwen weten hier over het algemeen wel raad mee.

Een net overhemd
Vanzelfsprekend kun je geen t-shirt dragen op een bruiloft. Laat dat t-shirt van je favoriete band dus maar in de kledingkast liggen en een voetbalshirt is al helemaal uit den boze. Dit zijn allemaal voorbeelden van underdress, dus dat je minder formeel of netjes gekleed gaat dan zou moeten. Aan de andere kant wil je ook vermijden overdress. Dus dat je er te goed uit ziet als het ware waardoor je de show steelt, en de spotlights op je werpt ten nadele van de bruidegom. Dat moeten we natuurlijk ook niet hebben. Een net overhemd is een prima optie om veilig te zijn.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/overhemden

Wat ik zou voorkomen dus is te veel opvallen. Kies dus in dit geval niet voor een overhemd met te opvallende prints. Ruitjes of andere patronen zijn prima. Of gewoon een effen overhemd. Qua kleur zouden we aanbevelen om te opteren voor blauw, grijs of groen, ligt er maar aan wat jou beter staat. Goede merken zijn met name Olymp, Venti, Casa Moda en Seidensticker. Die merken hebben allemaal wel overhemden in het assortiment die ‘wedding proof’ zijn als het ware.

Handig om te vermelden is dat er tegenwoordig ook strijkvrije overhemden bestaan. Dit zijn overhemden die je in principe nooit hoeft te strijken, tenzij strijken je hobby is natuurlijk. Dus we zouden aanbevelen om de productbeschrijving goed door te nemen voordat je koopt om erachter te komen of het overhemd in kwestie strijkvrij is.

Ben je een bovengemiddeld lange man? Maak je geen zorgen tegenwoordig is er voor die mannen ook genoeg te vinden met name online.

Onder het overhemd draag je dan idealiter nog een t-shirt. Een merk dat we op dit vlak aanbevelen is Alan Red. Met name vanwege de hoge kwaliteit katoen die dit merk gebruikt voor haar shirts.

Verkooppunt: https://www.hemdvoorhem.nl/alan-red

Enfin, qua onderkleding zouden we aanbevelen een nette pantalon met zwarte of bruine nette schoenen. Al met al, gepaste kleding vinden voor een bruiloft voor mannen is bepaald geen rocket science, zeker niet met de tips uit dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.