Het vervoeren van daggasten op je bruiloft, 3 tips

De geschiedenis van de trouwring
8 augustus 2017
Een Michael Kors horloge is pure luxe
25 augustus 2017

Je bent verliefd en gaat trouwen! Misschien trouw je in het stadhuis of juist ergens op een andere zelfgekozen locatie. Aansluitend is er een groot feest en natuurlijk kan het zomaar zijn dat ook dit feest heel ergens anders gehouden wordt. Eén van de meer praktische zaken rondom een bruiloft is dan ook het vervoer van je gasten gedurende de hele dag. Hoe komen zij van A naar B? Zijn zij hier zelf verantwoordelijk voor of regelen jullie dit als trouwpaar? In dit artikel geven we je een aantal tips!

1. Het soort trouwvervoer?

Een trouwauto huren voor het bruidspaar is één ding maar indien je voor je gasten ook trouwvervoer wilt regelen, dan is het natuurlijk van belang om een keuze te maken in het soort trouwvervoer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een trouwbus. Het grote voordeel hiervan is dat je grotere groepen gasten tegelijk kunt vervoeren. De aantallen hiervan variëren meestal van 40 tot 60 personen. Zo kun je jouw gasten bijvoorbeeld gemakkelijk van het stadhuis naar de receptie of het feest brengen. Ook je gasten op eigen vervoer laten komen is een optie maar houdt er in dat geval wel rekening mee dat er voldoende parkeerruimte is op de door jullie gebruikte locaties en dat een alcoholrijk feestje er in dat geval niet in zit.

2. Daggasten of alle gasten?

Daarnaast zal je natuurlijk moeten bepalen of je voor alle gasten trouwvervoer regelt of bijvoorbeeld alleen voor de daggasten. Ook vervoer alleen voor de gasten die slecht ter been zijn is een optie. Belangrijk hierbij is dat je tijdig communiceert wat je precies voor wie regelt. Zo kunnen al je gasten zelf tijdig hun logistieke planning goed afstemmen.

3. Alternatieven?

Natuurlijk zijn er ook een aantal andere alternatieven wanneer het bovenstaande geen oplossing biedt. Zo verzorgen steeds meer bruidsparen een plaats om te overnachten voor alle gasten. Zo kan iedereen optimaal van een feestje genieten en kunnen zij de volgende dag al dan niet met eigen vervoer naar huis. Komen vrijwel alle gasten uit dezelfde stad en vinden de activiteiten niet al te ver van elkaar plaats? Dan kan ook het openbaar vervoer goede uitkomst bieden. Zo kan iedereen op eigen gelegenheid zich eenvoudig verplaatsen zonder dat de kosten al te hoog oplopen.

Zoals je ziet dien je best met een aantal zaken rekening te houden wanneer je het trouwvervoer gaat plannen. Door dit goed te regelen neem je jezelf en je gasten een flinke zorg uit handen. Informeer dus tijdig naar de mogelijkheden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.