Het onderschatte belang van evenementenbeveiliging

Sleeve7 overhemd kopen
23 september 2019
Binnenkort een bruiloft? Dit zijn originele cadeau’s!
6 februari 2020

In de praktijk moet er verbazingwekkend nog steeds worden vastgesteld dat professionele evenementenbeveiliging nog altijd danig wordt onderschat. Op het ogenblik dat er een bepaald evenement wordt georganiseerd wordt er dan ook aan heel veel verschillende zaken aandacht besteed, behalve aan de beveiliging. Nochtans is een goede evenementenbeveiliging van cruciaal belang. Niet alleen voor het gunstige verloop van het evenement op zich, maar ook omdat u alleen op deze manier kunt voorkomen dat u te maken zult krijgen met een slechte reputatie. In ieder geval, wilt u graag kunnen rekenen op de best mogelijke beveiliging voor uw evenement? Hou dan zeker rekening met de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Wat omvat evenementenbeveiliging precies?
In eerste instantie wordt er vaak gedacht dat evenementenbeveiliging uitsluitend betrekking heeft tot supervisie. In de basis valt deze gedachte te begrijpen, maar in de praktijk is evenementenbeveiliging toch een behoorlijk stuk uitgebreider. U kunt er in de praktijk dan ook rekening mee houden dat evenementenbeveiliging specifiek de volgende onderdelen kent:

1. Het uitvoeren van toegangscontroles;
2. Het bewaken van statische posities op het evenemententerrein;
3. Surveilleren;
4. Het realiseren van een basishulpverlening;
5. Het uitvoeren van crowd control;

Bovenstaande verschillende taken maken meteen duidelijk dat evenementenbeveiliging in de praktijk een zeer uitgebreid en gevarieerd gegeven is. Bovendien spreekt het voor zich dat de exacte taakomschrijving ook nog eens sterk afhankelijk kan zijn van het evenement in kwestie. Niet alleen het soort evenement, maar ook de capaciteit er van zal immers in de praktijk steeds een bepaalde invloed uitoefenen op de taakomschrijving van de evenementenbeveiliger.

Evenementenbeveiliging zelf doen of niet?
Naast bovenstaande kan er in de praktijk eveneens vaak worden vastgesteld dat organisatoren van een evenement de evenementenbeveiliging niet zelden onderschatten. U moet zich dan ook steeds de vraag stellen of u het evenement in kwestie zelf gaat beveiligen of u de beveiliging toch maar gaat uitbesteden aan een gespecialiseerde partij. Ondanks het feit dat zelf uw evenement beveiligen in de praktijk natuurlijk financieel interessanter is beschikt u mogelijks niet over de vereiste kwalificaties. Omwille van deze reden wordt het toch, zeker voor grote(re) evenementen aangeraden om de evenementenbeveiliging uit te besteden.

Wat zijn de gevolgen van een slechte evenementenbeveiliging?
Op het ogenblik dat er geen of een slechte evenementenbeveiliging wordt gerealiseerd is het mogelijk dat u geconfronteerd zult worden met tal van verschillende nadelen. In eerste instantie is het van belang om er rekening mee te houden dat elk evenement waarbij (veel) mensen samenkomen bepaalde risico’s met zich meebrengt. Dit niet in het minst wanneer er ook alcoholische dranken worden geserveerd. Bij menig aantal mensen zorgt het drinken van alcohol er namelijk voor dat men hun boekje al eens te buiten gaat. Is dat het geval? Dan moet een evenementenbeveiliger ervoor zorgen dat de situatie niet uit de hand loopt.

Wanneer u geen aandacht besteed aan uw evenementenbeveiliging zult u kunnen vaststellen dat een situatie zoals hierboven besproken al snel grote problemen met zich mee kan brengen. Deze komen de algemene sfeer, maar ook de reputatie van uw evenement niet ten goede, integendeel. Bovendien bent u als organisator uiteraard ook aansprakelijk voor de veiligheid van uw evenement. Loopt het op dit vlak fout? Dan kan de gebrekkige veiligheid u na afloop alsnog een wrange nasmaak opleveren. Raadpleeg voor professionele evenementenbeveiliging PPS Security Group.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.