Het geheim onder de trouwjurk

Trouwfeesten met een cultureel tintje
9 mei 2018
Zwanger en trouwen
9 mei 2018

Bij het plannen van de perfecte trouwdag is het eerste waar je aan denkt: de trouwjurk van de bruid! Zoals we allemaal wel weten komt er natuurlijk veel meer bij kijken. Zoals het regelen van de trouwlocatie, de dagplanning en de bruidstaart. Wat we echter allemaal vergeten, is dat de bruid ook onder haar trouwjurk een hele outfit verstopt heeft. Wij gaan je vertellen wat er schuilgaat onder de trouwjurk van de bruid.

Lingerie
Op het gebied van lingerie is er ontzettend veel keus. Waar je rekening mee moet houden is dat het type lingerie past bij jou als bruid. Daarnaast moet het aansluiten bij de vorm van de trouwjurk. Lingerie is namelijk de basis van jouw trouwjurk. Heb jij bijvoorbeeld een strapless jurk, zorg er dan voor dat jouw lingerie ook strapless te dragen is. Hieronder gaan we de verschillende opties met je doornemen.

Korset
De korset is bedoeld om de taille en boezem te accentueren. Hierbij is een goede pasvorm enorm belangrijk zodat jouw lichaam het beste uitkomt in de trouwjurk. Aan de achterkant wordt het korset aangesnoerd met een veter. Hierdoor is de korset niet het meest comfortabele lingerie onder een trouwjurk, maar het accentueert wel heel mooi de mooie delen van het lichaam.

Torselet
Een torselet geeft hetzelfde effect als een korset. Het verschil zit hem in de stof. Een korset wordt namelijk gemaakt van een harde en stugge stof, terwijl een torselet wordt gemaakt van soepele en elastische stof.

Bustier
Ook een bustier geeft hetzelfde effect als een korset en torselet. Hierbij zit het verschil in de lengte. Een bustier is korter waardoor de focus gelegd wordt op het bovenste deel van je torso.

Low back bra
Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende trouwjurken te krijgen of te ontwerpen. Wat je de laatste tijd veel terug ziet in het modebeeld is een trouwjurk met een laag uitgesneden rug. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor lingerie die niet te zien is. De low back bra is hierbij een goede optie. Deze bh wordt door middel van langere bandjes onder op de rug vastgemaakt waardoor hij niet in het zicht is bij een trouwjurk met een lage rug.

Shapewear
Voor meer comfort kun je kiezen voor shapewear in verschillende vormen en soorten. Hiermee kun je bepaalde delen van je lichaam net dat kleine beetje corrigeren. Tegenwoordig kun je shapewear ook krijgen in verschillende soorten, vormen en kleuren.

Slip of string
Naast alle soorten lingerie voor het bovenlichaam, moet je ook kijken naar wat je down-under wilt dragen. Hierbij moet je ook letten op de vorm van de trouwjurk. Je kiest voor een string of hotpants als je een jurk hebt die strak om het lichaam vormt. Heb je een wijde jurk met een A-lijn, kies dan voor een slip om inkijk ongelukjes te voorkomen.

Accessoires
Ondanks dat de focus voor gasten ligt op de trouwjurk van de bruid, moeten de bruidsaccessoires ook niet vergeten worden. Het moet voor de bruidegom toch nog een spannende verrassing blijven wat er onder de jurk te vinden is.

Beenmode
Beenmode is niet het meest sexy onderdeel van de accessoires onder de jurk, maar moet zeker niet vergeten worden. Hierbij kun je kiezen voor speciale Stay-up kousen. Deze driekwarts kousen hebben aan de binnenkant een speciale siliconen rand die er voor zorgt dat de kousen op hun plek blijven gedurende de hele dag. De Stay-up kousen zijn aan de bovenkant afgewerkt met een kanten rand.

Jarretels
Jarretels voegen net dat beetje sexyness toe aan je outfit. Dit is een leuk extraatje voor de huwelijksnacht. Daarnaast hebben jarretels ook een functie. Ze houden namelijk de rest van de lingerie op zijn plek.

Kousenband
De kousenband heeft een symbolische waarde. Achter de kousenband schuilt namelijk een eeuwenoude traditie. Het verhaal gaat dat de bruidegom de kousenband tussen de mannen gooit, net zoals de bruid het bruidsboeket tussen de vrouwen gooit. De man die de kousenband vangt zal volgens de traditie gaan trouwen met de vrouw die het boeket vangt. Daarnaast wordt in de kousenband meestal iets blauws verwerkt. Dit sluit aan bij een andere traditie: something old, something new, something borrowed, something blue.

Schoenen
Als laatste mogen we de trouwschoenen ook niet vergeten. Je wilt natuurlijk wel de gehele dag kunnen lopen en dansen zonder zere voeten. Hierbij moet je letten op de pasvorm, het materiaal en de hakhoogte van de schoen. Daarnaast maken de schoenen de outfit af. Het is dus ook belangrijk dat de schoen aansluit bij de rest van de outfit. Maar zorg er in ieder geval voor dat de schoen comfortabel is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.