Handige tips voor trouwen in het buitenland

4 cateringtips voor op je bruiloft
13 september 2018
Kom alles te weten over de verlovingsring
28 september 2018

Nederland kent een groot aantal prachtige trouwlocaties. Maar als jullie nergens het wauwgevoel bij krijgen, dan kan het alsnog een probleem zijn. Want eigenlijk vormt de locatie de basis van de hele planning van je bruiloft. Maar wie zegt dat jullie per se in het buitenland moeten trouwen? In het buitenland zijn ook genoeg mooie plekken te vinden waar jullie de mooiste dag van jullie leven kunnen vieren. Maar hoe pak je een bruiloft in het buitenland nou aan?

Waar gaan jullie trouwen?
Als jullie eenmaal hebben besloten om te gaan trouwen in het buitenland, ligt de wereld eigenlijk helemaal voor jullie open. Dus hoe vind je in dit geval de locatie die helemaal bij jullie past. Ten eerste is het belangrijk om te onthouden dat je in het buitenland trouwt om een reden. Misschien hebben jullie speciale herinneringen aan een bepaalde plek, is het relatief goedkoper om net een accommodatie te boeken over de grens of het is handiger in verband met je familie die in het buitenland woont. Overleg met je partner en kijk welke plek jullie een speciaal en goed gevoel geeft.

Wees duidelijk tegen familie en vrienden
In het buitenland trouwen, betekent ook een langere reis maken naar de locatie. Wees daarom duidelijk tegenover je gasten wie de reiskosten gaat betalen. Sommige stellen regelen vervoer (zoals een grote bus) of bieden aan om het vliegticket (deels) te betalen. Dat heeft allemaal weer invloed op jouw budget. Wat jij ook kiest (want bijdragen in de reiskosten is natuurlijk niet verplicht), wees hier duidelijk over tegen je familie en vrienden. Dit kan ongemakkelijke situaties voorkomen.  

De uiteindelijke locatie
Wijngaarden, luxe villa’s en grote grasvelden: als je op Pinterest kijkt dan lijkt het wel of je tegenwoordig miljonair moet zijn om de bruiloft van je dromen te kunnen hebben. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Er zijn genoeg manieren om je bruiloft budgetvriendelijk te houden, maar toch een zeer glamorous tintje te geven. Zo vind je online een aantal Spaanse droomhuizen die je kunt huren voor een bepaalde periode. Deze hebben vaak een mooi zeezicht en een luxe zwembad. De huizen zijn geschikt om je gasten in te ontvangen voor de dag zelf, zo bespaar je op het huren van de locatie. Met deze basis kan de planning van de verdere bruiloft beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.