Een overhemd voor een trouwerij

De leukste decoratie op je bruiloft
26 augustus 2019
Sleeve7 overhemd kopen
23 september 2019

Ga je zelf trouwen? Of ben je uitgenodigd op de bruiloft van één van je beste vrienden? Dan is het zeker verstandig om tijd te besteden aan het uitzoeken van het juiste overhemd. Een trouwerij is de ultieme gelegenheid om een overhemd te dragen. Eigenlijk dragen alle mannen heren overhemden tijdens een trouwerij. Of zij nu zelf de bruidegom zijn of te gast zijn op een bruiloft. Maar waar moet je nou precies op letten als je een overhemd gaat kopen voor een trouwerij?

Zorg dat je overhemd een match heeft met de rest!
Ga jij zelf trouwen dan neem je vaak een klein stukje stof van de trouwjurk van je partner mee op het moment dat jij jouw kleding gaat uitzoeken. Dit is erg handig want zo weet je in ieder geval zeker dat je een match hebt met de trouwjurk van je aanstaande en het geen vloekend geheel wordt. Ook is het zeer belangrijk dat je trouwpak goed past bij het overhemd dat je kiest. Het overhemd heeft eigenlijk nooit precies dezelfde kleur als je broek en colbert. Meestal wordt er voor een lichtere tint overhemd gekozen. Ga je naar een speciale winkel voor je trouwoutfit zoals de Heerenzaak in Amsterdam? Dan weet je zeker dat de mannen in de winkel je perfect kunnen helpen met het uitzoeken van de beste combinatie.

Ben jij te gast op een bruiloft?
Ga je niet zelf trouwen maar ben je een gast op de bruiloft? Dan hoef je uiteraard geen rekening te houden met de kleuren van de trouwjurk. Maar verder gelden eigenlijk dezelfde regels. Bij een bruiloft wordt er meestal een effe overhemd gedragen zonder werkje of patroon. De stropdas, als je die wil dragen daar kun je wel mee spelen. Laat deze niet teveel opvallen maar een bijpassende contrasterende kleur is helemaal prima! Soms geld er een dresscode op een bruiloft, probeer je daar dan zoveel mogelijk aan te houden, dit is namelijk de wens van het bruidspaar! Ben je de hele dag uitgenodigd? Dan is een extra overhemd geen overbodige luxe. Je hebt dan de mogelijkheid om je voor de feestavond even op te frissen en een schoon overhemd aan te trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.