Trouwauto huren: 6 tips waar je aan moet denken!
21 juli 2017
Trouwringen-mode
7 augustus 2017

Ben je bezig met het plannen van je bruiloft, dan komt er veel op je af. Veel mensen verkijken zich op de hoeveelheid dingen die je moet regelen voor een bruiloft. Toch kan het organiseren van een bruiloft ook heel leuk zijn. Je kunt alles doen op jouw manier, zodat de bruiloft precies bij jou en je aanstaande past. Je kunt kiezen voor een mooie locatie, mooie kleding, mooie versiering en lekker eten. Uiteraard kan je ook zelf je muziek regelen. Met een DJ op je bruiloft kan je er zeker van zijn dat de muziek helemaal geregeld is, zeker wanneer dit een professionele en ervaren DJ is. Daarom kiest een toenemende hoeveelheid mensen voor een DJ op hun bruiloft. Dit zorgt voor onvergetelijke momenten op jouw bruiloftsfeest.

Voordelen van een DJ
Vaak heb je op het gebied van muziek op je bruiloftsfeest de keuze tussen een band of een DJ. Voor beide opties valt uiteraard wel wat te zeggen. Overigens heeft een DJ wat voordelen die een bandje niet heeft. Zo beschikt een DJ over een grotere verscheidenheid nummers dan een band. Ook neemt een DJ een stuk minder ruimte in beslag dan een band. Speelt de DJ een nummer waar niet zo enthousiast op gereageerd wordt, dan kan hij zo wisselen naar een ander nummer. Ook houdt een DJ vaak geen pauze, terwijl een bandje dit vaak wel doet. Je zit dus geen moment zonder muziek. Een DJ kan vaak ook decoratie en verlichting regelen. Dit geeft een indrukwekkender effect.

Voor welke stijl kies je?
De meeste mensen hebben wel een bepaalde muziekstijl waar ze het meest naar luisteren. Dit is ook een punt om op te letten bij het uitzoeken en contacteren van een DJ. Het is leuk wanneer je een DJ hebt die vaker nummers afspeelt uit hetzelfde genre. Deze zal al wat ervaring hebben en weten wat werkt. Zeker de grotere aanbieders en bureaus hebben een groot aanbod aan professionele DJ’s. Hierdoor is er vaak wel een DJ beschikbaar die goed aansluit bij jullie persoonlijkheid en muziekstijl. Het is slim om eerst op gesprek te gaan of een testronde te doen met een DJ voordat je akkoord gaat. Wanneer je nadenkt over de muziekstijl voor je bruiloftsfeest is het ook een goed idee om na te denken over wat geschikt zal zijn voor het feest. Je hebt immers dansbare muziek nodig die enigszins laagdrempelig is. Het is belangrijk dat jullie favoriete muziek wordt afgespeeld, maar het is ook van belang dat de gasten het naar hun zin hebben.

Prijzen van een DJ
De prijs van een DJ voor op je bruiloft ligt vaak tussen €300,- en €900,-. De hoogte van deze prijs is afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste doet de ervaring van de betreffende DJ ertoe. Heeft de DJ al meer ervaring, dan zal hij meer geld vragen dan een DJ die net begint. Een ervaring doet zijn werk immers beter. Ook zijn DJ’s vaak wat duurder wanneer je ze benadert via een bureau of speciale gelegenheidsorganisatie dan wanneer je een particuliere DJ benadert. Het is dus maar net waar je prioriteit ligt: wil je een goedkope DJ of een DJ met veel ervaring? Ook zal de prijs oplopen wanneer de DJ veel apparatuur heeft. Opnieuw zal kwalitatief goede apparatuur wel zorgen voor een betere ervaring. Verder kunnen eventuele extra’s zorgen voor een wat verhoogde prijs. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, decoratie, reserve-DJ of andere specifieke wensen. Als laatst speelt tijd een grote rol. Natuurlijk is er ten eerste de duur van het feest. Daarnaast is het belangrijk of je in het hoog- of laagseizoen je bruiloftsfeest geeft. Ook de dag telt mee. Houd je het feest op een minder populair moment, dan zal dat geld schelen.

Meer weten? Of makkelijk een DJ huren? Ga naar de website van Een DJ huren.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.