De vijf grootste vooroordelen over vijftig plus dating ontkracht

Kledingadviezen voor mannelijke gasten van bruiloften
11 april 2019
Tips voor een leuk trouwfeest
30 april 2019
Alle blogberichten

De vijf grootste vooroordelen over vijftig plus dating ontkracht

Aan vijftig plus dating hangt een slecht imago. Het idee dat vijftig plussers op date gaan vinden sommige mensen vreemd. Dat is totaal onterecht. Gelukkig verdwijnt dit stigma langzamerhand en vinden meer en meer vijftig plussers hun weg naar (online) dating. In dit artikel lees je de vier grootste vooroordelen over daten na je vijftigste – en hoe je ze kunt ontkrachten.

Vijftig plus dating is suf
Degene die denkt dat vijftig plussers kleurloze mensen zijn die de hele dag achter de geraniums zitten, hebben het mis. Vijftig plussers zijn juist mensen met ervaring, eigen karakter, die weten wat ze wel of niet willen. Een vooroordeel is dat vijftig plussers niet meer intiem met elkaar (willen) zijn. Gelukkig is dit alles helemaal niet waar. Vijftig plus dating is juist geweldig omdat twee mensen elkaar ontmoeten die zich helemaal NIETS meer willen aantrekken van wat de rest van de wereld over hen denkt.

Vijftig plus dating is eng
Sommige vijftig plussers zijn huiverig om online op zoek te gaan naar een nieuwe liefde. Zolang je jezelf aan de voorwaarden van het algemene gezonde verstand houdt, is er echter geen reden om terughoudend of angstig te zijn over online dating. Op de meeste datingsites en –apps plaatsen mensen duidelijke foto’s en omschrijvingen van zichzelf. Je kunt eerst uitgebreid met iemand mailen, appen en/of bellen voordat je met diegene afspreekt. Als je voor de eerste keer afspreekt, doe je dit natuurlijk op een openbare plek. Op deze manier kan er niets gebeuren en ga je vast en zeker een super leuke date tegemoet. Vind je het vervelend om met een foto op een datingsite te staan? De websiteomgeving is vaak goed beschermd, zodat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over privacy issues.

Na je vijftigste heb je geen partner meer nodig
Je hebt juist na je vijftigste een levensmaatje nodig. Vaak heb je als vijftig plusser minder (financiële) verantwoordelijkheden en meer tijd. Kinderen zijn het huis uit en wellicht werk je wat minder dan vroeger of ben je met pensioen. Het is erg jammer om alle tijd alleen door te brengen. Met vijftig plus dating is de kans groot dat je een leuke partner ontmoet waarmee je de vrije tijd kan doorbrengen door middel van leuke activiteiten en het voeren van diepe gesprekken.

Vijftig plus dating is duur
Gelukkig is online vijftig plus dating voor iedereen betaalbaar. Veel websites en apps zijn gratis en sommigen vragen een klein bedrag voor een maandelijks abonnement. De meeste abonnementen zijn gratis opzegbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.