Afvallen voor de bruiloft

Help! Wat doe ik aan naar een bruiloft?
21 juni 2018
Giveaways bedrukken voor bruiloft
11 juli 2018

De grote dag komt eraan. Je bent vast nu al zenuwachtig, ook al duurt het nog zes maanden. Je wilt er natuurlijk op en top uitzien op je bruiloft en het is logisch dat je hier al ruim voor de grote dag mee bezig bent. Misschien ben je zelfs al bezig met afvallen. Dit is natuurlijk niet het belangrijkste ding waar je je mee bezig moet houden, maar we snappen dat je er op je best uit wilt zien op je trouwdag. Let er wel op dat je niet doorslaat in het diëten. Ga geen crashdieet volgen en honger jezelf ook zeker niet uit. Je bent al goed zoals je bent!

Stel een realistisch doel
Voordat je begint met afvallen, is het handig om een doel voor jezelf op te stellen. Maar vraag jezelf eerst af: is het echt nodig om af te vallen? Je bent namelijk mooi zoals je bent en ook jouw aanstaande vindt dit. Je zal hoe dan ook stralen op je trouwdag, zeker weten!

Als je zeker weet dat je wilt gaan afvallen moet je je realiseren dat van maatje 40 naar 34 je waarschijnlijk niet gaat lukken. Stel een haalbaar doel op. Je kunt namelijk niet 5 kilo in één week afvallen. Heb je nog geen trouwjurk gekocht? Spreek dan met jezelf een datum en een gewicht af, dit voordat je de jurk gaat kopen. Koop de jurk niet in een maatje te klein, want je weet natuurlijk nooit zeker of je het doel ook gaat halen. Leg jezelf ook zeker geen druk op, afvallen is namelijk geen race. Heb je je jurk al in huis? Overleg dan met de winkel waar je de trouwjurk hebt gekocht of ze deze eventueel nog kunnen aanpassen.


Geen crashdieet
Je hebt er vast wel eens van gehoord: het crashdieet. Het lijkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, binnen een korte tijd enorm veel gewicht verliezen. Het is dan ook echt te mooi om waar te zijn. Op korte termijn kan het natuurlijk erg lekker voelen om veel gewicht te verliezen, maar voor de lange termijn heeft een crashdieet totaal geen zin. Je eet tijdens een crashdieet erg weinig. Je krijgt dan te weinig calorieën binnen, hierdoor schiet jouw lichaam in een soort van spaarstand. Het gewicht dat je vervolgens verliest bestaat vooral uit spierweefsel en dat is zwaarder dan vet, je zult dus veel gewicht verliezen.

Als je weer normaal gaat eten, zal alles wat je eet heel langzaam verbrand worden waardoor de kilo’s er in korte tijd weer aan zitten. Na of misschien al voor de bruiloft ben je gewoon weer terug bij af.


Met personal training kom je er wel
Maar wat kun je dan wel doen om af te vallen? Je kunt het beste gezond gaan eten. Ga niet elke week naar de McDonald’s en laat ongezonde tussendoortjes staan. Kies voor verse groenten en fruit en probeer veel te variëren. Maar niet alleen gezond eten is erg goed voor je, sporten helpt natuurlijk ook. En dan heb ik het vooral over sporten met een personal trainer. Een personal trainer zorgt namelijk voor een extra stok achter de deur. Je hebt iemand die je motiveert om te gaan sporten, maar ook zorgt deze trainer voor passende oefeningen zodat jij je doel ook echt kunt bereiken. Maar vergeet niet: je bent mooi zoals je bent en afvallen speciaal voor de bruiloft is niet nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.