Actualiteit

Het laatste nieuws


Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de media. Alles op het gebied van trouwen en beauty, speciaal voor jou geselecteerd.

 • Meer winderigheid door plantaardig dieet blijkt te wijzen op gezonder darmmicrobioom
  by Juglen Zwaan on 14 september 2021 at 14:32

  Een team van onderzoekers verbonden aan een groot aantal instellingen in Spanje heeft ontdekt dat de toename van winderigheid die mensen ervaren die overschakelen op een plantaardig dieet een aanwijzing is voor een gezonder microbioom in de darmen. In hun studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, beschrijven de wetenschappers de experimenten die ze uitvoerden met ... Lees verder > Het bericht Meer winderigheid door plantaardig dieet blijkt te wijzen op gezonder darmmicrobioom […]

 • Het opmerkelijke verhaal achter Allinson brood
  by Juglen Zwaan on 11 september 2021 at 08:30

  Recent kwam ik erachter dat het bekende Allinson brood is vernoemd naar de Engelse arts Thomas Allinson. Omdat ik het opmerkelijk vond dat dit brood, dat vandaag de dag in de supermarkten ligt, is vernoemd naar een arts die in 1892 actief was, ben ik me gaan verdiepen in zijn geschiedenis. Deze man bleek zijn ... Lees verder > Het bericht Het opmerkelijke verhaal achter Allinson brood verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Onderzoekers: koffie gezond voor het hart
  by Juglen Zwaan on 10 september 2021 at 09:38

  Engelse onderzoekers hebben eens gekeken naar het verband tussen het drinken van koffie en de gezondheid van 468,629 personen in de UK Biobank. Al gauw kwam aan het licht dat mensen die 0,5 tot 3 kopjes koffie per dag drinken in vergelijking met niet-koffiedrinkers een lagere kans hebben op een beroerte, cardiovasculaire problemen en een ... Lees verder > Het bericht Onderzoekers: koffie gezond voor het hart verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Ethyleenoxide: steeds meer voedsel wordt teruggeroepen
  by Juglen Zwaan on 10 september 2021 at 09:23

  Het zal je vast niet ontgaan zijn: sinds september 2020 worden er steeds meer levensmiddelen teruggeroepen omdat ze zijn verontreinigd met ethyleenoxide. Vorig jaar betrof het vooral sesamzaad en gember, maar inmiddels gaat het ook om voedingssupplementen, tomatensaus, johannesbroodpitmeel en vermicelli. Ethyleenoxide is een bestrijdingsmiddel dat wordt gebruikt tegen bacteriën, schimmels en virussen. Bij grote ... Lees verder > Het bericht Ethyleenoxide: steeds meer voedsel wordt […]

 • Kinderen ongezonder door voedselbankactie
  by Juglen Zwaan on 8 september 2021 at 09:06

  Albert Heijn en Voedselbanken Nederland hebben de handen ineengeslagen en zijn een inzamelingsactie gestart onder het mom “Op een lege maag kun je niet leren”. In Nederland zijn er namelijk bijna 37.000 kinderen waarvan de ouders klant zijn bij de Voedselbank. Deze kinderen lopen het risico om met een lege maag naar school te vertrekken. ... Lees verder > Het bericht Kinderen ongezonder door voedselbankactie verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Overheden zetten onderzoekers regelmatig aan tot manipulatie onderzoek
  by Juglen Zwaan on 7 september 2021 at 08:55

  ‘Wie betaalt, bepaalt’ zeggen onderzoekers naar aanleiding van een enquête onder ruim 100 wetenschappers. Onderzoekers worden één op de vijf keer voor publicatie onder druk gezet om de resultaten te wijzigen, uit te stellen of in z’n geheel niet te publiceren. De onderzoekers roepen daarom onder meer op om alle onderzoeken vooraf te registreren en ... Lees verder > Het bericht Overheden zetten onderzoekers regelmatig aan tot manipulatie onderzoek verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Walnoten kunnen tegen cardiovasculaire ziekten beschermen
  by Juglen Zwaan on 6 september 2021 at 08:45

  Dagelijks 30 – 60 gram walnoten eten kan ervoor zorgen dat het LDL-cholesterol aanzienlijk afneemt volgens onderzoekers. Zij ontdekten in hun tweejarige studie onder ruim 700 mensen dat vooral de kleine LDL-deeltjes afnamen. Vooral LDL in de vorm van kleine deeltjes wordt in verband gebracht met cardiovasculaire problemen op de lange termijn. Onderzoekers zagen ook ... Lees verder > Het bericht Walnoten kunnen tegen cardiovasculaire ziekten beschermen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Overheid geeft Chemelot goedkeuring tot lozing 14.000 kg microplastic in Maas
  by Juglen Zwaan on 3 september 2021 at 09:24

  Chemelot is het grootste industriecomplex van Nederland en produceert veel van het plastic dat in Nederland over de toonbank gaat. Dit bedrijf heeft een vergunning aangevraagd – en gekregen – om de komende 7 jaren ruim 14.000 kilo microplastic per jaar in de Maas te mogen lozen. Deze deeltjes breken niet af en komen in ... Lees verder > Het bericht Overheid geeft Chemelot goedkeuring tot lozing 14.000 kg microplastic in Maas verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De 9 beste soorten hersenvoedsel voor kinderen
  by Juglen Zwaan on 3 september 2021 at 07:10

  Als je kinderen hebt of voor kinderen zorgt, wil je er waarschijnlijk zeker van zijn dat ze goed gevoed zijn, zodat ze een zo gezond mogelijk leven kunnen leiden. Goede voeding is belangrijk voor alle aspecten van de gezondheid, ook voor de groei en de werking van de hersenen. De hersenen groeien snel tijdens de ... Lees verder > Het bericht De 9 beste soorten hersenvoedsel voor kinderen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Ondergewicht, wat kun je daaraan doen?
  by Juglen Zwaan on 1 september 2021 at 06:58

  Hoewel veel mensen kampen met overgewicht, zijn er ook mensen die juist last hebben van het omgekeerde, ondergewicht. Regelmatig krijg ik van volgers met ondergewicht de vraag hoe zij op een gezonde manier kunnen aankomen. Zij eten meestal gezond en voedzaam, maar blijven toch te dun. In dit artikel zoeken we uit wat de medische ... Lees verder > Het bericht Ondergewicht, wat kun je daaraan doen? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Feiten en fabels over kou: 'Alcohol helpt niet om het warm te krijgen'
  by Elise van Joolen on 11 februari 2021 at 13:32

  Temperaturen onder het vriespunt, nog veel lagere gevoelstemperaturen: het is (erg) koud in Nederland. Over wat die kou met je gezondheid doet, worden verschillende verhalen verteld. Hoe scheiden we de fabels van de feiten?

 • NUcheckt: Geen bewijs dat herhaaldelijk kerstmuziek luisteren ongezond is
  by NU.nl/Shannon Bakker on 19 december 2020 at 10:24

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Herhaaldelijk naar kerstmuziek luisteren is slecht voor je gezondheid."

 • Fabrikant Barbie introduceert poppen met fysieke beperking
  by NU.nl on 13 februari 2019 at 14:21

  De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft onlangs voor de lijn van 2019 nieuwe Barbie-poppen met een lichamelijke beperking geïntroduceerd. Een van de poppen heeft een rolstoel en de ander een prothetisch been.

 • Zo hoort een saunaganger zich te gedragen
  by NU.nl/Tom Flipse on 6 januari 2019 at 08:35

  Een bezoek aan de sauna kan ontspannend werken, maar ook ongemakkelijke situaties en ergernissen opleveren. Dit komt met name door ongewenst gedrag van andere gasten. Hoe hoort een saunaganger zich te gedragen? NU.nl zoekt het uit.

 • Artsen en bestuur MC Slotervaart krijgen hulp bij afbouw zorg
  by ANP on 2 november 2018 at 21:18

  Het personeel, het bestuur en het crisisteam van het failliete Slotervaartziekenhuis krijgen versterking. Dat is nodig om de afbouw van de zorg en de overdracht van patiënten naar andere ziekenhuizen in goede banen te leiden, laat minister Bruno Bruins van Medische Zorg weten.

 • Poli om baby's aan ei en pinda te laten wennen gaat donderdag open
  by ANP on 31 oktober 2018 at 14:02

  Volgens het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) kan het voorzichtig geven van pinda's en eieren aan baby's van vier tot acht maanden mogelijk helpen om allergieën voor deze voedingsmiddelen te voorkomen. 

 • Listeria aangetroffen in vlees van supermarktketen DEEN
  by ANP on 31 oktober 2018 at 12:34

  Filet americain, Duitse biefstuk en tartaar van supermarktketen DEEN kan de darmbacterie listeria bevatten. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag.

 • Toezichthouder onderzoekt ledlampen in huis die voor wifistoringen zorgen
  by NU.nl on 25 oktober 2018 at 10:26

  Sommige ledlampen kunnen in huis voor storingen van radio en televisie, wifi en huistelefoons zorgen. De toezichthouder, het Agentschap Telecom, gaat onderzoek doen onder vijftig leveranciers, meldt De Telegraaf.

 • Houten speelgoedtreinen teruggeroepen om splinters
  by NU.nl on 24 oktober 2018 at 15:41

  Winkelketens Marskramer, Bart Smit en Intertoys roepen een houten speelgoedtrein terug. Er kunnen kleine stukjes en houtsplinters losraken van het speelgoed. 

 • UMC ontwikkelt pleister tegen lekkage hersenvocht
  by ANP on 22 oktober 2018 at 15:44

  Een pleister die lekkage van hersenvocht kan tegenhouden, wordt vermoedelijk over ongeveer een jaar algemeen beschikbaar. 

 • NUcheckt: Ongevaarlijk om water te drinken dat een nacht oud is
  by NU.nl/Shannon Bakker on 22 oktober 2018 at 13:23

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het is ongezond om uit een glas water te drinken dat de hele nacht naast je bed heeft gestaan."

 • Microchirurgische ingreep herstelt borstgevoel na reconstructie
  by ANP/NU.nl on 19 oktober 2018 at 08:22

  De meeste vrouwen bij wie een borst is gereconstrueerd na amputatie, verliezen het gevoel in die borst. Een microchirurgische ingreep, namelijk het omleiden van een gevoelszenuw uit het eigen buikweefsel naar de gereconstrueerde borst, zorgt ervoor dat het gevoel terugkomt.

 • 'Financiële beloning van baas stimulans om te stoppen met roken'
  by ANP/NU.nl on 19 oktober 2018 at 06:33

  Een financiële beloning van de werkgever is voor werknemers een belangrijke stimulans om het stoppen met roken vol te houden. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat een cadeau van in totaal 350 euro meer werknemers aanzet om het roken op te geven.

 • NUcheckt: In bad verbrand je niet evenveel calorieën als met sporten
  by Novum on 18 oktober 2018 at 18:04

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "In bad verbrand je net zoveel calorieën als met sporten."

 • Meer volwassenen met psychische klachten naar huisarts
  by ANP on 18 oktober 2018 at 11:32

  Het percentage volwassenen dat contact heeft gehad met de huisarts wegens psychische en sociale problemen is tussen 2011 en 2017 toegenomen van 12 naar 18 procent, aldus onderzoeksinstituut Nivel.

 • Een op vijf kinderen van gescheiden ouders heeft geen contact met vader
  by NU.nl on 17 oktober 2018 at 09:06

  20 procent van de tussen 1971 en 1991 geboren volwassenen die als kind de scheiding van de ouders hebben meegemaakt, heeft geen contact met zijn of haar vader. Slechts 5 procent heeft het afgelopen jaar geen contact gehad met de moeder, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UVA) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • NUcheckt: Er zit waarschijnlijk echt een beetje vitamine D in chocolade
  by NU.nl/Shannon Bakker on 12 oktober 2018 at 17:19

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Chocolade is een bron van vitamine D.'

 • Apothekersorganisatie: 'Anticonceptiepil blijft beperkt beschikbaar'
  by NU.nl on 11 oktober 2018 at 17:10

  Het tekort aan enkele veelgebruikte varianten anticonceptiepillen in apotheken is nog steeds niet opgelost, bevestigt brancheorganisatie KNMP donderdag namens de apothekers in gesprek met NU.nl. 

 • Nieuw centrum voor patiënten met vleesetende bacterie
  by ANP on 11 oktober 2018 at 10:00

  De oprichting van een speciaal centrum moet voorkomen dat mensen met necrotiserende fasciitis, een levensbedreigende onderhuidse infectie, door een te late diagnose overlijden.

 • NUcheckt: Je krijgt waarschijnlijk geen sterkere botten van bier
  by NU.nl/Shannon Bakker on 10 oktober 2018 at 20:16

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Bier maakt je botten sterker.'

 • Steeds minder mensen halen een griepprik
  by ANP on 10 oktober 2018 at 13:25

  De animo voor de griepprik blijft afnemen. Nog maar de helft van de Nederlanders met een hoog risico op complicaties bij griep haalde afgelopen jaar een griepprik, maakt gezondheidsinstituut Nivel woensdag bekend. Tien jaar eerder was dit aandeel nog 72 procent.

 • Patiëntenorganisatie: 'Te weinig steun voor ongeneeslijke kankerpatiënten'
  by ANP/NU.nl on 10 oktober 2018 at 08:57

  Nederlandse ziekenhuizen laten ongeneeslijk zieke kankerpatiënten te vaak aan hun lot over, stelt de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

 • NUcheckt: Geen bewijs dat slapen op de linkerzij goed is voor het hart
  by NU.nl/Shannon Bakker on 8 oktober 2018 at 14:35

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het is ongezond voor je hart om op je rechterzij te slapen."

 • Meer dan 500 Q-koortspatiënten maken aanspraak op vergoeding
  by ANP on 8 oktober 2018 at 13:27

  Binnen een week hebben ruim vijfhonderd slachtoffers van de Q-koorts aanspraak gemaakt op geld uit het potje dat het kabinet voor hen heeft vrijgemaakt. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

 • PLUS roept lamsspiesjes terug vanwege bacterie
  by ANP on 7 oktober 2018 at 09:44

  PLUS supermarkten roept een bepaald soort lamsspiesjes terug omdat er de zogeheten shigatoxine-producerende E.coli's (STEC) in kunnen zitten. Die bacterie kan consumenten ziek maken.

 • NVWA waarschuwt voor varkenspest in etensresten
  by ANP on 5 oktober 2018 at 16:28

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat informatieborden over de Afrikaanse varkenspest plaatsen op parkeerplaatsen langs snelwegen en bij natuurgebieden. 

 • NUcheckt: Vitamine B12-tekort komt waarschijnlijk minder voor dan beweerd
  by NU.nl/Shannon Bakker on 28 september 2018 at 15:17

  NU.nl checkt dagelijks berichten op hun betrouwbaarheid. Bewering: 'Een kwart van de volwassenen heeft een vitamine B12-tekort.'

 • NUcheckt: Geen bewijs dat mannen 7 uur extra huishoudelijk werk creëren
  by NU.nl/Shannon Bakker on 27 september 2018 at 20:23

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Een man in huis leidt ertoe dat een vrouw gemiddeld zeven uur meer werk in het huishouden heeft."

 • Japans modemerk Uniqlo: Moeten nog veel leren over lange Nederlanders
  by NU.nl on 27 september 2018 at 08:17

  Het Japanse modemerk Uniqlo opent vrijdag zijn deuren in Amsterdam. De komende tijd wil het bedrijf vooral ontdekken wat Nederlanders precies leuk vinden en welke maten de lange Nederlanders het best passen.

 • 'CT-scan kan longkanker in gunstiger stadium ontdekken'
  by NU.nl on 25 september 2018 at 15:01

  Door een CT-scan van de longen te maken, kan longkanker in een gunstiger stadium worden ontdekt. De kans om aan de ziekte te overlijden, zou dan met 26 procent worden verlaagd.