Actualiteit

Het laatste nieuws


Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de media. Alles op het gebied van trouwen en beauty, speciaal voor jou geselecteerd.

 • De 6 beste supplementen tegen ‘brain fog’
  by Juglen Zwaan on 15 januari 2022 at 13:32

  ‘Brain fog’, of in het Nederlands: ‘hersenmist’ is op zichzelf geen medische aandoening, maar verwijst naar een groep van symptomen zoals geheugenproblemen, concentratieproblemen, moeite met het verwerken van informatie, vermoeidheid en verstrooidheid (1, 2). Het komt vaak voor bij mensen met bepaalde medische aandoeningen, waaronder fibromyalgie, de ziekte van Hashimoto (een vorm van hypothyeroïdie ofwel ... Lees verder > Het bericht De 6 beste supplementen tegen ‘brain fog’ […]

 • Kan je rauwe spruitjes eten?
  by Juglen Zwaan on 8 januari 2022 at 15:59

  Spruitjes zijn eigenlijk kleine, bolvormige kooltjes uit het geslacht Brassica ofwel kruisbloemigen. Ze groeien aan een stengel, maar worden daar meestal van afgehaald en los verkocht, klaar om te bereiden. Veel mensen eten spruitjes gekookt, terwijl anderen ze rauw en fijngesneden eten, bijvoorbeeld in een salade. Je vraagt je misschien af of je spruitjes, met ... Lees verder > Het bericht Kan je rauwe spruitjes eten? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Coca-Cola en Snickers ‘Optimale voeding bij COVID-19 opname’ volgens MUMC+
  by Juglen Zwaan on 4 januari 2022 at 13:04

  Van alle kanten kreeg ik een afbeelding toegestuurd waarop de ‘Optimale voeding bij COVID-19 opname’ is te zien volgens de afdeling diëtetiek van Maastricht UMC+. Het betreft hier ook nog eens versie twee, dus alle kinderziektes zijn er inmiddels uit. Mijn mond viel open van verbazing, want kennelijk behoren cola, M&M’s en Snickers tot de ... Lees verder > Het bericht Coca-Cola en Snickers ‘Optimale voeding bij COVID-19 opname’ volgens MUMC+ verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 11 Tekenen en symptomen van te veel stress
  by Juglen Zwaan on 1 januari 2022 at 12:20

  Stress wordt gedefinieerd als een toestand van mentale of emotionele spanning veroorzaakt door ongunstige omstandigheden. De meeste mensen krijgen ergens in hun leven wel te maken met stressgevoelens. Uit een onderzoek bleek zelfs dat 33% van de volwassenen aangaf een hoog niveau van stress te ervaren (1). Deze toestand gaat gepaard met een lange lijst ... Lees verder > Het bericht 11 Tekenen en symptomen van te veel stress verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Stijging bestrijdingsmiddelen op Nederlandse groente en fruit
  by Juglen Zwaan on 20 december 2021 at 15:25

  Veel mensen zijn in de veronderstelling dat de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen op groente en fruit uit Nederland bijzonder laag is. Dit blijkt helaas een sprookje volgens een recente analyse van de Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) door Pesticide Action Network (PAN). De hoeveelheid gif op Nederlandse groente en fruit blijkt steeds meer toe te nemen. Het ... Lees verder > Het bericht Stijging bestrijdingsmiddelen op Nederlandse groente en fruit verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Is Hollandse stamppot gezond of ongezond?
  by Juglen Zwaan on 18 december 2021 at 14:41

  Nu het de laatste tijd weer kouder begint te worden, zetten velen een stamppot op tafel. Er zijn maar weinig gerechten zo typisch Nederlands als een stamppot, ook wel Hollandse pot genoemd. Boerenkool met worst is dan ook recent uitgeroepen tot het nationale gerecht van Nederland. Maar wist je dat wij Nederlanders niet de uitvinders ... Lees verder > Het bericht Is Hollandse stamppot gezond of ongezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 14 ‘gezonde voedingsmiddelen’ die misschien niet zo voedzaam zijn als je dacht
  by Juglen Zwaan on 10 december 2021 at 15:08

  Het is steeds ingewikkelder geworden om in de winkel op zoek te gaan naar voedzame levensmiddelen, nu de schappen steeds voller liggen met zogenaamd gezonde producten. Bedrijven gebruiken vaak slimme trucs op productetiketten en in hun marketing om klanten aan te spreken die gezondere keuzes proberen te maken. Op etiketten kun je claims zien als: ... Lees verder > Het bericht 14 ‘gezonde voedingsmiddelen’ die misschien niet zo voedzaam zijn als je dacht verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Nederlanders eten steeds minder vlees
  by Juglen Zwaan on 8 december 2021 at 15:29

  Volgens Europees onderzoek eten Nederlanders elk jaar minder vlees. Slechts 48% van Nederland ziet zichzelf als een echte vleeseter. Wij liggen hiermee ver onder het Europees gemiddelde, dat op 61% ligt. De polen blijken met 68% wel verstokte vleeseters. Nederland is met 42% ook koploper als het gaat om het aantal flexitariërs, waar het gemiddelde ... Lees verder > Het bericht Nederlanders eten steeds minder vlees verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Preppen voor een noodsituatie: wat is het + praktische tips
  by Juglen Zwaan on 4 december 2021 at 09:10

  Enkele lezers van deze nieuwsbrief stuurden de vraag in of we eens aandacht kunnen besteden aan het fenomeen preppen. ‘Prep’ is een afkorting van het Engelse woord preparation, dat voorbereiding betekent. Veel mensen preppen uit voorzorg om te kunnen overleven in geval van een ramp. Wat houdt preppen allemaal in? Is het echt nodig om ... Lees verder > Het bericht Preppen voor een noodsituatie: wat is het + praktische tips verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Je bedtijd is van invloed op je gezondheid
  by Juglen Zwaan on 2 december 2021 at 15:29

  Wetenschappers hebben vastgesteld dat als je tussen 22u en 23u onder de wol kruipt, je kans op hartziektes het laagst is. Nachtbrakers die pas na middernacht naar bed gaan hebben een 25% hogere kans op cardiovasculaire problemen. Bijna iedereen weet dat een mens ongeveer 8 uur slaap per nacht nodig heeft, maar de optimale bedtijd ... Lees verder > Het bericht Je bedtijd is van invloed op je gezondheid verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Feiten en fabels over kou: 'Alcohol helpt niet om het warm te krijgen'
  by Elise van Joolen on 11 februari 2021 at 13:32

  Temperaturen onder het vriespunt, nog veel lagere gevoelstemperaturen: het is (erg) koud in Nederland. Over wat die kou met je gezondheid doet, worden verschillende verhalen verteld. Hoe scheiden we de fabels van de feiten?

 • NUcheckt: Geen bewijs dat herhaaldelijk kerstmuziek luisteren ongezond is
  by NU.nl/Shannon Bakker on 19 december 2020 at 10:24

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Herhaaldelijk naar kerstmuziek luisteren is slecht voor je gezondheid."

 • Fabrikant Barbie introduceert poppen met fysieke beperking
  by NU.nl on 13 februari 2019 at 14:21

  De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft onlangs voor de lijn van 2019 nieuwe Barbie-poppen met een lichamelijke beperking geïntroduceerd. Een van de poppen heeft een rolstoel en de ander een prothetisch been.

 • Zo hoort een saunaganger zich te gedragen
  by NU.nl/Tom Flipse on 6 januari 2019 at 08:35

  Een bezoek aan de sauna kan ontspannend werken, maar ook ongemakkelijke situaties en ergernissen opleveren. Dit komt met name door ongewenst gedrag van andere gasten. Hoe hoort een saunaganger zich te gedragen? NU.nl zoekt het uit.

 • Artsen en bestuur MC Slotervaart krijgen hulp bij afbouw zorg
  by ANP on 2 november 2018 at 21:18

  Het personeel, het bestuur en het crisisteam van het failliete Slotervaartziekenhuis krijgen versterking. Dat is nodig om de afbouw van de zorg en de overdracht van patiënten naar andere ziekenhuizen in goede banen te leiden, laat minister Bruno Bruins van Medische Zorg weten.

 • Poli om baby's aan ei en pinda te laten wennen gaat donderdag open
  by ANP on 31 oktober 2018 at 14:02

  Volgens het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) kan het voorzichtig geven van pinda's en eieren aan baby's van vier tot acht maanden mogelijk helpen om allergieën voor deze voedingsmiddelen te voorkomen. 

 • Listeria aangetroffen in vlees van supermarktketen DEEN
  by ANP on 31 oktober 2018 at 12:34

  Filet americain, Duitse biefstuk en tartaar van supermarktketen DEEN kan de darmbacterie listeria bevatten. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag.

 • Toezichthouder onderzoekt ledlampen in huis die voor wifistoringen zorgen
  by NU.nl on 25 oktober 2018 at 10:26

  Sommige ledlampen kunnen in huis voor storingen van radio en televisie, wifi en huistelefoons zorgen. De toezichthouder, het Agentschap Telecom, gaat onderzoek doen onder vijftig leveranciers, meldt De Telegraaf.

 • Houten speelgoedtreinen teruggeroepen om splinters
  by NU.nl on 24 oktober 2018 at 15:41

  Winkelketens Marskramer, Bart Smit en Intertoys roepen een houten speelgoedtrein terug. Er kunnen kleine stukjes en houtsplinters losraken van het speelgoed. 

 • UMC ontwikkelt pleister tegen lekkage hersenvocht
  by ANP on 22 oktober 2018 at 15:44

  Een pleister die lekkage van hersenvocht kan tegenhouden, wordt vermoedelijk over ongeveer een jaar algemeen beschikbaar. 

 • NUcheckt: Ongevaarlijk om water te drinken dat een nacht oud is
  by NU.nl/Shannon Bakker on 22 oktober 2018 at 13:23

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het is ongezond om uit een glas water te drinken dat de hele nacht naast je bed heeft gestaan."

 • Microchirurgische ingreep herstelt borstgevoel na reconstructie
  by ANP/NU.nl on 19 oktober 2018 at 08:22

  De meeste vrouwen bij wie een borst is gereconstrueerd na amputatie, verliezen het gevoel in die borst. Een microchirurgische ingreep, namelijk het omleiden van een gevoelszenuw uit het eigen buikweefsel naar de gereconstrueerde borst, zorgt ervoor dat het gevoel terugkomt.

 • 'Financiële beloning van baas stimulans om te stoppen met roken'
  by ANP/NU.nl on 19 oktober 2018 at 06:33

  Een financiële beloning van de werkgever is voor werknemers een belangrijke stimulans om het stoppen met roken vol te houden. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat een cadeau van in totaal 350 euro meer werknemers aanzet om het roken op te geven.

 • NUcheckt: In bad verbrand je niet evenveel calorieën als met sporten
  by Novum on 18 oktober 2018 at 18:04

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "In bad verbrand je net zoveel calorieën als met sporten."

 • Meer volwassenen met psychische klachten naar huisarts
  by ANP on 18 oktober 2018 at 11:32

  Het percentage volwassenen dat contact heeft gehad met de huisarts wegens psychische en sociale problemen is tussen 2011 en 2017 toegenomen van 12 naar 18 procent, aldus onderzoeksinstituut Nivel.

 • Een op vijf kinderen van gescheiden ouders heeft geen contact met vader
  by NU.nl on 17 oktober 2018 at 09:06

  20 procent van de tussen 1971 en 1991 geboren volwassenen die als kind de scheiding van de ouders hebben meegemaakt, heeft geen contact met zijn of haar vader. Slechts 5 procent heeft het afgelopen jaar geen contact gehad met de moeder, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UVA) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • NUcheckt: Er zit waarschijnlijk echt een beetje vitamine D in chocolade
  by NU.nl/Shannon Bakker on 12 oktober 2018 at 17:19

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Chocolade is een bron van vitamine D.'

 • Apothekersorganisatie: 'Anticonceptiepil blijft beperkt beschikbaar'
  by NU.nl on 11 oktober 2018 at 17:10

  Het tekort aan enkele veelgebruikte varianten anticonceptiepillen in apotheken is nog steeds niet opgelost, bevestigt brancheorganisatie KNMP donderdag namens de apothekers in gesprek met NU.nl. 

 • Nieuw centrum voor patiënten met vleesetende bacterie
  by ANP on 11 oktober 2018 at 10:00

  De oprichting van een speciaal centrum moet voorkomen dat mensen met necrotiserende fasciitis, een levensbedreigende onderhuidse infectie, door een te late diagnose overlijden.

 • NUcheckt: Je krijgt waarschijnlijk geen sterkere botten van bier
  by NU.nl/Shannon Bakker on 10 oktober 2018 at 20:16

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Bier maakt je botten sterker.'

 • Steeds minder mensen halen een griepprik
  by ANP on 10 oktober 2018 at 13:25

  De animo voor de griepprik blijft afnemen. Nog maar de helft van de Nederlanders met een hoog risico op complicaties bij griep haalde afgelopen jaar een griepprik, maakt gezondheidsinstituut Nivel woensdag bekend. Tien jaar eerder was dit aandeel nog 72 procent.

 • Patiëntenorganisatie: 'Te weinig steun voor ongeneeslijke kankerpatiënten'
  by ANP/NU.nl on 10 oktober 2018 at 08:57

  Nederlandse ziekenhuizen laten ongeneeslijk zieke kankerpatiënten te vaak aan hun lot over, stelt de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

 • NUcheckt: Geen bewijs dat slapen op de linkerzij goed is voor het hart
  by NU.nl/Shannon Bakker on 8 oktober 2018 at 14:35

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het is ongezond voor je hart om op je rechterzij te slapen."

 • Meer dan 500 Q-koortspatiënten maken aanspraak op vergoeding
  by ANP on 8 oktober 2018 at 13:27

  Binnen een week hebben ruim vijfhonderd slachtoffers van de Q-koorts aanspraak gemaakt op geld uit het potje dat het kabinet voor hen heeft vrijgemaakt. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

 • PLUS roept lamsspiesjes terug vanwege bacterie
  by ANP on 7 oktober 2018 at 09:44

  PLUS supermarkten roept een bepaald soort lamsspiesjes terug omdat er de zogeheten shigatoxine-producerende E.coli's (STEC) in kunnen zitten. Die bacterie kan consumenten ziek maken.

 • NVWA waarschuwt voor varkenspest in etensresten
  by ANP on 5 oktober 2018 at 16:28

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat informatieborden over de Afrikaanse varkenspest plaatsen op parkeerplaatsen langs snelwegen en bij natuurgebieden. 

 • NUcheckt: Vitamine B12-tekort komt waarschijnlijk minder voor dan beweerd
  by NU.nl/Shannon Bakker on 28 september 2018 at 15:17

  NU.nl checkt dagelijks berichten op hun betrouwbaarheid. Bewering: 'Een kwart van de volwassenen heeft een vitamine B12-tekort.'

 • NUcheckt: Geen bewijs dat mannen 7 uur extra huishoudelijk werk creëren
  by NU.nl/Shannon Bakker on 27 september 2018 at 20:23

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Een man in huis leidt ertoe dat een vrouw gemiddeld zeven uur meer werk in het huishouden heeft."

 • Japans modemerk Uniqlo: Moeten nog veel leren over lange Nederlanders
  by NU.nl on 27 september 2018 at 08:17

  Het Japanse modemerk Uniqlo opent vrijdag zijn deuren in Amsterdam. De komende tijd wil het bedrijf vooral ontdekken wat Nederlanders precies leuk vinden en welke maten de lange Nederlanders het best passen.

 • 'CT-scan kan longkanker in gunstiger stadium ontdekken'
  by NU.nl on 25 september 2018 at 15:01

  Door een CT-scan van de longen te maken, kan longkanker in een gunstiger stadium worden ontdekt. De kans om aan de ziekte te overlijden, zou dan met 26 procent worden verlaagd.