Het laatste nieuws


Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de media. Alles op het gebied van trouwen en beauty, speciaal voor jou geselecteerd.

 • Hoe cafeïne de sportprestaties verbetert
  by Juglen Zwaan on 2 oktober 2022 at 08:40

  Cafeïne is een krachtige stof die zowel je fysieke als mentale prestaties kan verbeteren. Een enkele dosis kan de trainingsprestaties, de concentratie en de vetverbranding aanzienlijk verbeteren (1, 2, 3). De U.S. Special Forces gebruiken het zelfs om prestaties en waakzaamheid te verbeteren. Cafeïne is te vinden in veel voedingsmiddelen en dranken, en bijna 90% ... Lees verder > Het bericht Hoe cafeïne de sportprestaties verbetert verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Is havermelk gezond of ongezond?
  by Juglen Zwaan on 22 september 2022 at 11:34

  De laatste tijd ontvang ik regelmatig e-mail met de vraag of havermelk wel zo gezond is. Op social media gaan er verhalen rond dat havermelk je bloedsuiker sterker kan laten stijgen dan cola en dat het hulpstoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Met name de havermelk van Oatly krijgt er flink van ... Lees verder > Het bericht Is havermelk gezond of ongezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Kaliumtekort: symptomen en voedingsadviezen
  by Juglen Zwaan on 17 september 2022 at 19:19

  Onlangs is er internationaal veel aandacht geweest voor een grote Nederlandse studie naar het effect van kalium op ons cardiovasculaire stelsel. De conclusie was dat meer kalium in het dieet voor zowel mannen als vrouwen gunstig is, maar dat vooral vrouwen hier extra baat bij hebben. In dit artikel kijken we daarom naar wat kalium ... Lees verder > Het bericht Kaliumtekort: symptomen en voedingsadviezen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 10 bewezen gezondheidsvoordelen van groene thee
  by Juglen Zwaan on 10 september 2022 at 13:14

  Van groene thee wordt gezegd dat het een van de gezondste dranken ter wereld is. Het zit vol met antioxidanten die vele gezondheidsvoordelen hebben, waaronder: verbeterde hersenfunctie vetverlies bescherming tegen kanker verlaging van het risico op hartziekten Er zijn misschien nog meer potentiële gezondheidsvoordelen. Hieronder worden 10 van deze mogelijke voordelen besproken. 1. Bevat gezonde ... Lees verder > Het bericht 10 bewezen gezondheidsvoordelen van groene thee verscheen eerst op […]

 • Mysterie hoe alcohol darmbacteriën beïnvloedt ontrafeld
  by Juglen Zwaan on 5 september 2022 at 14:00

  Het drinken van alcohol is op vele manieren schadelijk voor ons lichaam, maar één van de negatieve gevolgen is dat het onze darmflora zeer nadelig kan beïnvloeden. Dit hebben wetenschappers altijd opmerkelijk gevonden, omdat dat de meeste alcohol de darmen niet eens bereikt. Alcohol wordt voornamelijk opgenomen via de mond en maag. Inmiddels is duidelijk ... Lees verder > Het bericht Mysterie hoe alcohol darmbacteriën beïnvloedt ontrafeld verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Grootschalige misleiding over herkomst producten
  by Juglen Zwaan on 5 september 2022 at 13:18

  De Consumentenbond ontdekte dat de grootste supermarktketen van Engeland, Tesco, tegenwoordig namen van niet-bestaande boerderijen gebruikt om waren zoals groenten, fruit en vlees aan de man te brengen. Ruim 70% van de Britten voelt zich door de nepnamen zwaar misleid en wil dat het stopt. Maar de bond vroeg zich af hoe het in Nederland ... Lees verder > Het bericht Grootschalige misleiding over herkomst producten verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 15 voedingsmiddelen die je langdurig verzadigen
  by Juglen Zwaan on 3 september 2022 at 09:10

  Wat je eet kan bepalen hoe vol je je voelt, aangezien voedingsmiddelen een verschillend effect hebben op het gevoel van volheid. Zo hoef je om je vol te voelen minder calorieën in te nemen uit gekookte aardappelen of havermout dan uit ijs of een croissant (1). Vullende voeding kan hongergevoel tegengaan en ervoor zorgen dat ... Lees verder > Het bericht 15 voedingsmiddelen die je langdurig verzadigen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Meergranenbrood in werkelijkheid nog altijd gewoon tarwebrood
  by Juglen Zwaan on 2 september 2022 at 14:01

  In een grote test van de Consumentenbond, is naar voren gekomen dat de zogenaamde meergranenbroden in de supermarkt nog altijd in werkelijkheid tarwebroden zijn. Vóór juli dit jaar mochten bakkers brood met 2 soorten graan als meergranenbrood in de markt zetten, maar inmiddels moeten het er minimaal 3 zijn. Het aandeel tarwe mag van de ... Lees verder > Het bericht Meergranenbrood in werkelijkheid nog altijd gewoon tarwebrood verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Yoga gunstig voor mentale gezondheid van mannen
  by Juglen Zwaan on 1 september 2022 at 14:55

  Mannen die aan yoga doen, hebben hier volgens een recent onderzoek zowel fysiek als mentaal baat bij. De combinatie van ademhalingsoefeningen, meditatie en lichamelijke activiteit werkt enorm positief op de gezondheid. Het is alleen wel een groot probleem dat mannen meestal sterk in de minderheid zijn. Het vraagt veel moed van mannen om de enige ... Lees verder > Het bericht Yoga gunstig voor mentale gezondheid van mannen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Alcoholvrij bier steeds populairder
  by Juglen Zwaan on 30 augustus 2022 at 15:45

  Alcoholvrij bier vindt in de EU steeds gretiger aftrek. In 2021 werd ongeveer 20% meer geproduceerd dan het jaar daarvoor. Na Duitsland en Spanje is Nederland de grootste producent van alcoholvrij bier. Steeds meer mensen kiezen voor alcoholvrij bier als gezonder alternatief voor bier met alcohol. Waar het advies voor alcoholhoudende dranken voorheen dagelijks maximaal ... Lees verder > Het bericht Alcoholvrij bier steeds populairder verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Zes vragen over salmonella: wat is het en hoe voorkom je besmetting?
  by NU.nl/Elise van Joolen on 5 april 2022 at 20:10

  Dinsdag meldde het RIVM dat in Nederland zeker twee kinderen met de de salmonellabacterie besmet zijn geraakt. De besmettingen worden gelinkt aan een grotere uitbraak in Europa. Wat is salmonella precies en wat kun je ertegen doen? NU.nl legde zes vragen voor aan experts.

 • Feiten en fabels over kou: 'Alcohol helpt niet om het warm te krijgen'
  by Elise van Joolen on 11 februari 2021 at 13:32

  Temperaturen onder het vriespunt, nog veel lagere gevoelstemperaturen: het is (erg) koud in Nederland. Over wat die kou met je gezondheid doet, worden verschillende verhalen verteld. Hoe scheiden we de fabels van de feiten?

 • NUcheckt: Geen bewijs dat herhaaldelijk kerstmuziek luisteren ongezond is
  by NU.nl/Shannon Bakker on 19 december 2020 at 10:24

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Herhaaldelijk naar kerstmuziek luisteren is slecht voor je gezondheid."

 • Fabrikant Barbie introduceert poppen met fysieke beperking
  by NU.nl on 13 februari 2019 at 14:21

  De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft onlangs voor de lijn van 2019 nieuwe Barbie-poppen met een lichamelijke beperking geïntroduceerd. Een van de poppen heeft een rolstoel en de ander een prothetisch been.

 • Zo hoort een saunaganger zich te gedragen
  by NU.nl/Tom Flipse on 6 januari 2019 at 08:35

  Een bezoek aan de sauna kan ontspannend werken, maar ook ongemakkelijke situaties en ergernissen opleveren. Dit komt met name door ongewenst gedrag van andere gasten. Hoe hoort een saunaganger zich te gedragen? NU.nl zoekt het uit.

 • Artsen en bestuur MC Slotervaart krijgen hulp bij afbouw zorg
  by ANP on 2 november 2018 at 21:18

  Het personeel, het bestuur en het crisisteam van het failliete Slotervaartziekenhuis krijgen versterking. Dat is nodig om de afbouw van de zorg en de overdracht van patiënten naar andere ziekenhuizen in goede banen te leiden, laat minister Bruno Bruins van Medische Zorg weten.

 • Poli om baby's aan ei en pinda te laten wennen gaat donderdag open
  by ANP on 31 oktober 2018 at 14:02

  Volgens het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) kan het voorzichtig geven van pinda's en eieren aan baby's van vier tot acht maanden mogelijk helpen om allergieën voor deze voedingsmiddelen te voorkomen. 

 • Listeria aangetroffen in vlees van supermarktketen DEEN
  by ANP on 31 oktober 2018 at 12:34

  Filet americain, Duitse biefstuk en tartaar van supermarktketen DEEN kan de darmbacterie listeria bevatten. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag.

 • Toezichthouder onderzoekt ledlampen in huis die voor wifistoringen zorgen
  by NU.nl on 25 oktober 2018 at 10:26

  Sommige ledlampen kunnen in huis voor storingen van radio en televisie, wifi en huistelefoons zorgen. De toezichthouder, het Agentschap Telecom, gaat onderzoek doen onder vijftig leveranciers, meldt De Telegraaf.

 • Houten speelgoedtreinen teruggeroepen om splinters
  by NU.nl on 24 oktober 2018 at 15:41

  Winkelketens Marskramer, Bart Smit en Intertoys roepen een houten speelgoedtrein terug. Er kunnen kleine stukjes en houtsplinters losraken van het speelgoed. 

 • UMC ontwikkelt pleister tegen lekkage hersenvocht
  by ANP on 22 oktober 2018 at 15:44

  Een pleister die lekkage van hersenvocht kan tegenhouden, wordt vermoedelijk over ongeveer een jaar algemeen beschikbaar. 

 • NUcheckt: Ongevaarlijk om water te drinken dat een nacht oud is
  by NU.nl/Shannon Bakker on 22 oktober 2018 at 13:23

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het is ongezond om uit een glas water te drinken dat de hele nacht naast je bed heeft gestaan."

 • Microchirurgische ingreep herstelt borstgevoel na reconstructie
  by ANP/NU.nl on 19 oktober 2018 at 08:22

  De meeste vrouwen bij wie een borst is gereconstrueerd na amputatie, verliezen het gevoel in die borst. Een microchirurgische ingreep, namelijk het omleiden van een gevoelszenuw uit het eigen buikweefsel naar de gereconstrueerde borst, zorgt ervoor dat het gevoel terugkomt.

 • 'Financiële beloning van baas stimulans om te stoppen met roken'
  by ANP/NU.nl on 19 oktober 2018 at 06:33

  Een financiële beloning van de werkgever is voor werknemers een belangrijke stimulans om het stoppen met roken vol te houden. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat een cadeau van in totaal 350 euro meer werknemers aanzet om het roken op te geven.

 • NUcheckt: In bad verbrand je niet evenveel calorieën als met sporten
  by Novum on 18 oktober 2018 at 18:04

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "In bad verbrand je net zoveel calorieën als met sporten."

 • Meer volwassenen met psychische klachten naar huisarts
  by ANP on 18 oktober 2018 at 11:32

  Het percentage volwassenen dat contact heeft gehad met de huisarts wegens psychische en sociale problemen is tussen 2011 en 2017 toegenomen van 12 naar 18 procent, aldus onderzoeksinstituut Nivel.

 • Een op vijf kinderen van gescheiden ouders heeft geen contact met vader
  by NU.nl on 17 oktober 2018 at 09:06

  20 procent van de tussen 1971 en 1991 geboren volwassenen die als kind de scheiding van de ouders hebben meegemaakt, heeft geen contact met zijn of haar vader. Slechts 5 procent heeft het afgelopen jaar geen contact gehad met de moeder, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UVA) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • NUcheckt: Er zit waarschijnlijk echt een beetje vitamine D in chocolade
  by NU.nl/Shannon Bakker on 12 oktober 2018 at 17:19

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Chocolade is een bron van vitamine D.'

 • Apothekersorganisatie: 'Anticonceptiepil blijft beperkt beschikbaar'
  by NU.nl on 11 oktober 2018 at 17:10

  Het tekort aan enkele veelgebruikte varianten anticonceptiepillen in apotheken is nog steeds niet opgelost, bevestigt brancheorganisatie KNMP donderdag namens de apothekers in gesprek met NU.nl. 

 • Nieuw centrum voor patiënten met vleesetende bacterie
  by ANP on 11 oktober 2018 at 10:00

  De oprichting van een speciaal centrum moet voorkomen dat mensen met necrotiserende fasciitis, een levensbedreigende onderhuidse infectie, door een te late diagnose overlijden.

 • NUcheckt: Je krijgt waarschijnlijk geen sterkere botten van bier
  by NU.nl/Shannon Bakker on 10 oktober 2018 at 20:16

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Bier maakt je botten sterker.'

 • Steeds minder mensen halen een griepprik
  by ANP on 10 oktober 2018 at 13:25

  De animo voor de griepprik blijft afnemen. Nog maar de helft van de Nederlanders met een hoog risico op complicaties bij griep haalde afgelopen jaar een griepprik, maakt gezondheidsinstituut Nivel woensdag bekend. Tien jaar eerder was dit aandeel nog 72 procent.

 • Patiëntenorganisatie: 'Te weinig steun voor ongeneeslijke kankerpatiënten'
  by ANP/NU.nl on 10 oktober 2018 at 08:57

  Nederlandse ziekenhuizen laten ongeneeslijk zieke kankerpatiënten te vaak aan hun lot over, stelt de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

 • NUcheckt: Geen bewijs dat slapen op de linkerzij goed is voor het hart
  by NU.nl/Shannon Bakker on 8 oktober 2018 at 14:35

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het is ongezond voor je hart om op je rechterzij te slapen."

 • Meer dan 500 Q-koortspatiënten maken aanspraak op vergoeding
  by ANP on 8 oktober 2018 at 13:27

  Binnen een week hebben ruim vijfhonderd slachtoffers van de Q-koorts aanspraak gemaakt op geld uit het potje dat het kabinet voor hen heeft vrijgemaakt. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

 • PLUS roept lamsspiesjes terug vanwege bacterie
  by ANP on 7 oktober 2018 at 09:44

  PLUS supermarkten roept een bepaald soort lamsspiesjes terug omdat er de zogeheten shigatoxine-producerende E.coli's (STEC) in kunnen zitten. Die bacterie kan consumenten ziek maken.

 • NVWA waarschuwt voor varkenspest in etensresten
  by ANP on 5 oktober 2018 at 16:28

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat informatieborden over de Afrikaanse varkenspest plaatsen op parkeerplaatsen langs snelwegen en bij natuurgebieden. 

 • NUcheckt: Vitamine B12-tekort komt waarschijnlijk minder voor dan beweerd
  by NU.nl/Shannon Bakker on 28 september 2018 at 15:17

  NU.nl checkt dagelijks berichten op hun betrouwbaarheid. Bewering: 'Een kwart van de volwassenen heeft een vitamine B12-tekort.'

 • NUcheckt: Geen bewijs dat mannen 7 uur extra huishoudelijk werk creëren
  by NU.nl/Shannon Bakker on 27 september 2018 at 20:23

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Een man in huis leidt ertoe dat een vrouw gemiddeld zeven uur meer werk in het huishouden heeft."

 • Japans modemerk Uniqlo: Moeten nog veel leren over lange Nederlanders
  by NU.nl on 27 september 2018 at 08:17

  Het Japanse modemerk Uniqlo opent vrijdag zijn deuren in Amsterdam. De komende tijd wil het bedrijf vooral ontdekken wat Nederlanders precies leuk vinden en welke maten de lange Nederlanders het best passen.