Het laatste nieuws


Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de media. Alles op het gebied van trouwen en beauty, speciaal voor jou geselecteerd.

 • De 20 beste voedingsmiddelen voor gezonde longen
  by Juglen Zwaan on 20 mei 2022 at 14:11

  Om je op je best te voelen is het van groot belang om je longen gezond te houden. Toch kunnen sommige veelvoorkomende factoren, zoals blootstelling aan sigarettenrook en giftige stoffen in het milieu, evenals het eten van ontstekingsbevorderende voeding, een tol eisen van dit belangrijke orgaan. Bovendien kunnen veelvoorkomende aandoeningen, zoals astma, COPD (chronische obstructieve ... Lees verder > Het bericht De 20 beste voedingsmiddelen voor gezonde longen verscheen eerst op […]

 • Kunstmatige zoetstoffen mogelijk kankerverwekkend
  by Juglen Zwaan on 20 mei 2022 at 13:27

  Al jaren is er veel discussie over de vraag of kunstmatige zoetstoffen wel zo gezond zijn. Inmiddels zijn er aanwijzingen dat je deze vorm van suiker maar beter kunt laten staan, want volgens een recente studie wordt het regelmatig nuttigen van kunstmatige zoetstoffen in verband gebracht met een 13% hogere kans op kanker. Dat is zorgwekkend, want ... Lees verder > Het bericht Kunstmatige zoetstoffen mogelijk kankerverwekkend verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 9 voedingsmiddelen die veel resistent zetmeel bevatten
  by Juglen Zwaan on 14 mei 2022 at 12:40

  Resistent zetmeel bestaat uit unieke vezels met indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Slechts een paar voedingsmiddelen bevatten echter grote hoeveelheden hiervan (1). Daarbij gaat resistent zetmeel tijdens het koken vaak verloren. Wat is resistent zetmeel en waarom is het goed voor je?De meeste koolhydraten die je eet, zoals die in granen, pasta en aardappels, zijn zetmeel. Sommige zetmeelsoorten zijn resistent ... Lees verder > Het bericht 9 voedingsmiddelen die veel resistent zetmeel […]

 • Wat is resistent zetmeel en waarom is het zo gezond?
  by Juglen Zwaan on 12 mei 2022 at 07:27

  De laatste 10 jaar wordt er steeds meer gesproken over de gezondheidsvoordelen van resistent zetmeel. Maar wat is dat precies? In dit artikel bespreken we uitgebreid wat er zo gezond is aan resistent zetmeel en zoeken we uit waar het allemaal in zit. Wat is resistent zetmeel? Veel van wat we eten bestaat uit koolhydraten, ... Lees verder > Het bericht Wat is resistent zetmeel en waarom is het zo gezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Wat is het verschil tussen licht en donker gebrande koffiebonen?
  by Juglen Zwaan on 7 mei 2022 at 14:18

  Als het om koffie gaat hebben de meeste mensen een voorkeur voor een bepaalde soort. Voor sommigen is het ijskoffie, voor anderen is het een hete espresso. Velen hebben een voorkeur voor een lichte of juist liever een donkere branding. Je hebt vast wel eens mensen horen praten over de verschillen tussen licht en donker ... Lees verder > Het bericht Wat is het verschil tussen licht en donker gebrande koffiebonen? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Smartwatches: wat zijn de gezondheidsvoordelen?
  by Juglen Zwaan on 4 mei 2022 at 13:15

  De afgelopen week ben ik 40 geworden. Uit studies heb ik begrepen dat je tot je 40e bulletproof bent, maar dat het herstelvermogen van het lichaam daarna terugloopt. Hierdoor wordt het des te belangrijker om goed voor jezelf te zorgen. Eén van de hulpmiddelen die mij een steuntje in de rug geeft, is mijn smartwatch. ... Lees verder > Het bericht Smartwatches: wat zijn de gezondheidsvoordelen? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De Dirty Dozen 2022: deze groenten en fruit bevatten het meeste en minste bestrijdingsmiddelen
  by Juglen Zwaan on 26 april 2022 at 08:41

  Elk jaar brengt het wetenschappelijk onderzoeksteam van de EWG een update uit met de vastgestelde hoeveelheid aan bestrijdingsmiddelen op groente en fruit. Hieruit volgt dan de bekendmaking van de beroemde Dirty Dozen en Clean Fifteen, die respectievelijk de gewassen met de meeste en minste bestrijdingsmiddelen weergeven. In dit artikel bespreken we de resultaten! Eerst even ... Lees verder > Het bericht De Dirty Dozen 2022: deze groenten en fruit bevatten het meeste en minste […]

 • Hoe lang is overgebleven sushi houdbaar?
  by Juglen Zwaan on 22 april 2022 at 14:41

  Sushi is een traditioneel Japans gerecht dat over de hele wereld zeer populair is (1). Hoewel veel mensen sushi associëren met rauwe vis, kan het ook worden gemaakt met een verscheidenheid aan gekookte zeevruchten. Andere ingrediënten zijn groenten en rijst in azijn, gewikkeld in gedroogd zeewier (nori). Als je thuis sushi hebt gemaakt of uit ... Lees verder > Het bericht Hoe lang is overgebleven sushi houdbaar? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Dagelijks een beetje rauwe groenten goed voor je gezondheid
  by Juglen Zwaan on 20 april 2022 at 14:33

  Groente en fruit zijn gezond, dat is voor velen geen nieuws. Als we een groot recent onderzoek moeten geloven, is het toch verstandig om een deel van je groente rauw te eten. Het langdurig koken van je groente kan een nadelig effect hebben op de hoeveelheid vitamines, mineralen, polyfenolen, carotenen, glucosinolaten en vrije aminozuren. Een deel van ... Lees verder > Het bericht Dagelijks een beetje rauwe groenten goed voor je gezondheid verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Producten in de supermarkt ongemerkt steeds duurder door ‘krimpflatie’
  by Juglen Zwaan on 20 april 2022 at 13:27

  Omdat de prijzen het laatste jaar enorm hard zijn gestegen, hebben fabrikanten een oude truc van stal gehaald, waarmee we op grote schaal om de tuin worden geleid. Welingelichte Kringen meldt dat je steeds vaker voor hetzelfde geld ongemerkt veel minder krijgt. Zo worden er nu al pakken rijst verkocht die niet langer de gebruikelijke ... Lees verder > Het bericht Producten in de supermarkt ongemerkt steeds duurder door ‘krimpflatie’ verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Zes vragen over salmonella: wat is het en hoe voorkom je besmetting?
  by NU.nl/Elise van Joolen on 5 april 2022 at 20:10

  Dinsdag meldde het RIVM dat in Nederland zeker twee kinderen met de de salmonellabacterie besmet zijn geraakt. De besmettingen worden gelinkt aan een grotere uitbraak in Europa. Wat is salmonella precies en wat kun je ertegen doen? NU.nl legde zes vragen voor aan experts.

 • Feiten en fabels over kou: 'Alcohol helpt niet om het warm te krijgen'
  by Elise van Joolen on 11 februari 2021 at 13:32

  Temperaturen onder het vriespunt, nog veel lagere gevoelstemperaturen: het is (erg) koud in Nederland. Over wat die kou met je gezondheid doet, worden verschillende verhalen verteld. Hoe scheiden we de fabels van de feiten?

 • NUcheckt: Geen bewijs dat herhaaldelijk kerstmuziek luisteren ongezond is
  by NU.nl/Shannon Bakker on 19 december 2020 at 10:24

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Herhaaldelijk naar kerstmuziek luisteren is slecht voor je gezondheid."

 • Fabrikant Barbie introduceert poppen met fysieke beperking
  by NU.nl on 13 februari 2019 at 14:21

  De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft onlangs voor de lijn van 2019 nieuwe Barbie-poppen met een lichamelijke beperking geïntroduceerd. Een van de poppen heeft een rolstoel en de ander een prothetisch been.

 • Zo hoort een saunaganger zich te gedragen
  by NU.nl/Tom Flipse on 6 januari 2019 at 08:35

  Een bezoek aan de sauna kan ontspannend werken, maar ook ongemakkelijke situaties en ergernissen opleveren. Dit komt met name door ongewenst gedrag van andere gasten. Hoe hoort een saunaganger zich te gedragen? NU.nl zoekt het uit.

 • Artsen en bestuur MC Slotervaart krijgen hulp bij afbouw zorg
  by ANP on 2 november 2018 at 21:18

  Het personeel, het bestuur en het crisisteam van het failliete Slotervaartziekenhuis krijgen versterking. Dat is nodig om de afbouw van de zorg en de overdracht van patiënten naar andere ziekenhuizen in goede banen te leiden, laat minister Bruno Bruins van Medische Zorg weten.

 • Poli om baby's aan ei en pinda te laten wennen gaat donderdag open
  by ANP on 31 oktober 2018 at 14:02

  Volgens het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) kan het voorzichtig geven van pinda's en eieren aan baby's van vier tot acht maanden mogelijk helpen om allergieën voor deze voedingsmiddelen te voorkomen. 

 • Listeria aangetroffen in vlees van supermarktketen DEEN
  by ANP on 31 oktober 2018 at 12:34

  Filet americain, Duitse biefstuk en tartaar van supermarktketen DEEN kan de darmbacterie listeria bevatten. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag.

 • Toezichthouder onderzoekt ledlampen in huis die voor wifistoringen zorgen
  by NU.nl on 25 oktober 2018 at 10:26

  Sommige ledlampen kunnen in huis voor storingen van radio en televisie, wifi en huistelefoons zorgen. De toezichthouder, het Agentschap Telecom, gaat onderzoek doen onder vijftig leveranciers, meldt De Telegraaf.

 • Houten speelgoedtreinen teruggeroepen om splinters
  by NU.nl on 24 oktober 2018 at 15:41

  Winkelketens Marskramer, Bart Smit en Intertoys roepen een houten speelgoedtrein terug. Er kunnen kleine stukjes en houtsplinters losraken van het speelgoed. 

 • UMC ontwikkelt pleister tegen lekkage hersenvocht
  by ANP on 22 oktober 2018 at 15:44

  Een pleister die lekkage van hersenvocht kan tegenhouden, wordt vermoedelijk over ongeveer een jaar algemeen beschikbaar. 

 • NUcheckt: Ongevaarlijk om water te drinken dat een nacht oud is
  by NU.nl/Shannon Bakker on 22 oktober 2018 at 13:23

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het is ongezond om uit een glas water te drinken dat de hele nacht naast je bed heeft gestaan."

 • Microchirurgische ingreep herstelt borstgevoel na reconstructie
  by ANP/NU.nl on 19 oktober 2018 at 08:22

  De meeste vrouwen bij wie een borst is gereconstrueerd na amputatie, verliezen het gevoel in die borst. Een microchirurgische ingreep, namelijk het omleiden van een gevoelszenuw uit het eigen buikweefsel naar de gereconstrueerde borst, zorgt ervoor dat het gevoel terugkomt.

 • 'Financiële beloning van baas stimulans om te stoppen met roken'
  by ANP/NU.nl on 19 oktober 2018 at 06:33

  Een financiële beloning van de werkgever is voor werknemers een belangrijke stimulans om het stoppen met roken vol te houden. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat een cadeau van in totaal 350 euro meer werknemers aanzet om het roken op te geven.

 • NUcheckt: In bad verbrand je niet evenveel calorieën als met sporten
  by Novum on 18 oktober 2018 at 18:04

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "In bad verbrand je net zoveel calorieën als met sporten."

 • Meer volwassenen met psychische klachten naar huisarts
  by ANP on 18 oktober 2018 at 11:32

  Het percentage volwassenen dat contact heeft gehad met de huisarts wegens psychische en sociale problemen is tussen 2011 en 2017 toegenomen van 12 naar 18 procent, aldus onderzoeksinstituut Nivel.

 • Een op vijf kinderen van gescheiden ouders heeft geen contact met vader
  by NU.nl on 17 oktober 2018 at 09:06

  20 procent van de tussen 1971 en 1991 geboren volwassenen die als kind de scheiding van de ouders hebben meegemaakt, heeft geen contact met zijn of haar vader. Slechts 5 procent heeft het afgelopen jaar geen contact gehad met de moeder, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UVA) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • NUcheckt: Er zit waarschijnlijk echt een beetje vitamine D in chocolade
  by NU.nl/Shannon Bakker on 12 oktober 2018 at 17:19

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Chocolade is een bron van vitamine D.'

 • Apothekersorganisatie: 'Anticonceptiepil blijft beperkt beschikbaar'
  by NU.nl on 11 oktober 2018 at 17:10

  Het tekort aan enkele veelgebruikte varianten anticonceptiepillen in apotheken is nog steeds niet opgelost, bevestigt brancheorganisatie KNMP donderdag namens de apothekers in gesprek met NU.nl. 

 • Nieuw centrum voor patiënten met vleesetende bacterie
  by ANP on 11 oktober 2018 at 10:00

  De oprichting van een speciaal centrum moet voorkomen dat mensen met necrotiserende fasciitis, een levensbedreigende onderhuidse infectie, door een te late diagnose overlijden.

 • NUcheckt: Je krijgt waarschijnlijk geen sterkere botten van bier
  by NU.nl/Shannon Bakker on 10 oktober 2018 at 20:16

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Bier maakt je botten sterker.'

 • Steeds minder mensen halen een griepprik
  by ANP on 10 oktober 2018 at 13:25

  De animo voor de griepprik blijft afnemen. Nog maar de helft van de Nederlanders met een hoog risico op complicaties bij griep haalde afgelopen jaar een griepprik, maakt gezondheidsinstituut Nivel woensdag bekend. Tien jaar eerder was dit aandeel nog 72 procent.

 • Patiëntenorganisatie: 'Te weinig steun voor ongeneeslijke kankerpatiënten'
  by ANP/NU.nl on 10 oktober 2018 at 08:57

  Nederlandse ziekenhuizen laten ongeneeslijk zieke kankerpatiënten te vaak aan hun lot over, stelt de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

 • NUcheckt: Geen bewijs dat slapen op de linkerzij goed is voor het hart
  by NU.nl/Shannon Bakker on 8 oktober 2018 at 14:35

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het is ongezond voor je hart om op je rechterzij te slapen."

 • Meer dan 500 Q-koortspatiënten maken aanspraak op vergoeding
  by ANP on 8 oktober 2018 at 13:27

  Binnen een week hebben ruim vijfhonderd slachtoffers van de Q-koorts aanspraak gemaakt op geld uit het potje dat het kabinet voor hen heeft vrijgemaakt. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

 • PLUS roept lamsspiesjes terug vanwege bacterie
  by ANP on 7 oktober 2018 at 09:44

  PLUS supermarkten roept een bepaald soort lamsspiesjes terug omdat er de zogeheten shigatoxine-producerende E.coli's (STEC) in kunnen zitten. Die bacterie kan consumenten ziek maken.

 • NVWA waarschuwt voor varkenspest in etensresten
  by ANP on 5 oktober 2018 at 16:28

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat informatieborden over de Afrikaanse varkenspest plaatsen op parkeerplaatsen langs snelwegen en bij natuurgebieden. 

 • NUcheckt: Vitamine B12-tekort komt waarschijnlijk minder voor dan beweerd
  by NU.nl/Shannon Bakker on 28 september 2018 at 15:17

  NU.nl checkt dagelijks berichten op hun betrouwbaarheid. Bewering: 'Een kwart van de volwassenen heeft een vitamine B12-tekort.'

 • NUcheckt: Geen bewijs dat mannen 7 uur extra huishoudelijk werk creëren
  by NU.nl/Shannon Bakker on 27 september 2018 at 20:23

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Een man in huis leidt ertoe dat een vrouw gemiddeld zeven uur meer werk in het huishouden heeft."

 • Japans modemerk Uniqlo: Moeten nog veel leren over lange Nederlanders
  by NU.nl on 27 september 2018 at 08:17

  Het Japanse modemerk Uniqlo opent vrijdag zijn deuren in Amsterdam. De komende tijd wil het bedrijf vooral ontdekken wat Nederlanders precies leuk vinden en welke maten de lange Nederlanders het best passen.