Actualiteit

Het laatste nieuws


Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de media. Alles op het gebied van trouwen en beauty, speciaal voor jou geselecteerd.

 • Hoofdpijn verminderen zonder medicijnen
  by Juglen Zwaan on 22 oktober 2019 at 11:50

  Recent beloofde een Belgische arts dat je van klachten zoals hoofdpijn af kunt komen, door je voedingspatroon aan te passen. Het Voedingscentrum raadde het vervolgens met klem af om zelf te gaan experimenteren met voeding, omdat dit tot levensgevaarlijke tekorten kan leiden. In hun ogen is het beter om een diëtist in de armen te nemen. ... Lees verder > Het bericht Hoofdpijn verminderen zonder medicijnen verscheen eerst op aHealthylife.nl - Voeding & gezondheid.

 • Is een glaasje wijn gezond?
  by Juglen Zwaan on 19 oktober 2019 at 11:25

  Al duizenden jaren drinken mensen wijn en de voordelen daarvan zijn goed gedocumenteerd (1). Uit nieuw onderzoek komt steeds de bevinding dat matig wijn drinken – ongeveer een glas per dag – een aantal voordelen heeft. Dit artikel gaat over alles rondom wijn; over de gezondheidsvoordelen ervan, welke soort het gezondst is en de mogelijke ... Lees verder > Het bericht Is een glaasje wijn gezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl - Voeding & gezondheid.

 • Waarom het paleo en keto dieet ongezond kunnen zijn voor je hart
  by Juglen Zwaan on 18 oktober 2019 at 09:19

  Een nieuwe Australische studie, verschenen in European Journal of Nutrition, wijst uit dat een bepaalde biomarker die geassocieerd wordt met hartziekte bij mensen die een paleodieet volgen twee zo hoog is dan bij mensen met een doorsnee eetpatroon. Het paleo- of ‘ holbewoner’-dieet zou het eetpatroon vertegenwoordigen van wat in het Paleolithicum (2,5 miljoen tot ... Lees verder > Het bericht Waarom het paleo en keto dieet ongezond kunnen zijn voor je hart verscheen eerst op […]

 • Wat zijn tannines in thee en zijn ze gezond?
  by Juglen Zwaan on 12 oktober 2019 at 11:11

  Het is niet verwonderlijk dat thee wereldwijd een van de populairste dranken is. Thee is niet alleen lekker, kalmerend en verfrissend, het staat ook hoog aangeschreven vanwege de vele mogelijke heilzame effecten op de gezondheid (1). In thee zitten verbindingen die tannines worden genoemd. Deze stofjes staan bekend om hun kenmerkende smaak en interessante eigenschappen ... Lees verder > Het bericht Wat zijn tannines in thee en zijn ze gezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl - Voeding […]

 • Energiedichtheid – meer eten en toch afvallen
  by Juglen Zwaan on 5 oktober 2019 at 16:06

  De term energiedichtheid slaat op het aantal calorieën in een bepaalde hoeveelheid voeding. Als je snapt hoe het in zijn werk gaat, kan het zorgen voor gewichtsverlies en een beter voedingspatroon (1). Sterker nog, als je vooral voeding eet met een lage calorische dichtheid (energiedichtheid) dan kun je grote hoeveelheden eten terwijl je toch minder ... Lees verder > Het bericht Energiedichtheid – meer eten en toch afvallen verscheen eerst op aHealthylife.nl - Voeding & […]

 • Thaise groene curry met bloemkoolrijst (makkelijk en snel recept)
  by Juglen Zwaan on 1 oktober 2019 at 15:16

  Curry’s zijn onverminderd populair. Waar andere voedingstrends nog wel eens overwaaien, lijkt dit gerecht een blijvertje. Misschien zit het hem in de eindeloze mogelijkheden als het gaat om ingrediënten en smaakmakers. Zo zijn zowel vlees als vis, maar ook een vega(n) product zoals ei, tofu of tempeh geschikt om te verwerken. Of is het omdat ... Lees verder > Het bericht Thaise groene curry met bloemkoolrijst (makkelijk en snel recept) verscheen eerst op aHealthylife.nl - Voeding […]

 • Een goede gezondheid begint in je mond
  by Juglen Zwaan on 30 september 2019 at 09:40

  Steeds meer kinderen hebben last van problemen aan hun gebit. Hoe ouder we worden, hoe meer we geconfronteerd worden met problemen in onze mond. Het advies is om dagelijks meerdere keren te poetsen en vooral geen suiker te eten. Hoe kan het dat er toch steeds meer mensen gebitsproblemen ervaren? In dit artikel duiken we ... Lees verder > Het bericht Een goede gezondheid begint in je mond verscheen eerst op aHealthylife.nl - Voeding & gezondheid.

 • Alles over polyfenolen – soorten, effecten en bronnen
  by Juglen Zwaan on 27 september 2019 at 09:25

  Polyfenolen zijn een familie van plantenverbindingen met verschillende heilzame gezondheidseffecten. Het regelmatig eten van voeding met polyfenolen zou leiden tot een betere vertering en hersengezondheid en tevens bescherming bieden tegen hartziekten, diabetes 2 en zelfs bepaalde kankersoorten. Rode wijn, donkere chocola, thee en bessen zijn een paar van de bekendste bronnen van polyfenolen, maar er ... Lees verder > Het bericht Alles over polyfenolen – soorten, effecten en bronnen […]

 • 15 gezondheidsvoordelen van wandelen (volgens de wetenschap)
  by Juglen Zwaan on 25 september 2019 at 18:24

  Bijna iedereen weet dat wandelen goed is voor de gezondheid. Ondanks dat wandelen vrijwel overal mogelijk is, pakken maar weinig mensen regelmatig de benenwagen. Wandelen kan veel winst voor je gezondheid betekenen en is nog helemaal gratis ook. In dit artikel bespreken we wat er zo gezond is aan wandelen. Hippocrates zei ruim 2000 jaar ... Lees verder > Het bericht 15 gezondheidsvoordelen van wandelen (volgens de wetenschap) verscheen eerst op aHealthylife.nl - Voeding & gezondheid.

 • Klopt de ‘calorieën erin versus calorieën eruit’-theorie?
  by Juglen Zwaan on 20 september 2019 at 12:35

  Als je weleens geprobeerd hebt af te vallen dan heb je vast gehoord van het belang van ‘calorieën erin tegenover calorieën eruit’. Dit model is gebaseerd op het idee dat je vanzelf zult afvallen als je maar minder calorieën eet dan je verbrandt. Maar sommige mensen beweren dat het soort voedsel dat je eet veel ... Lees verder > Het bericht Klopt de ‘calorieën erin versus calorieën eruit’-theorie? verscheen eerst op aHealthylife.nl - Voeding […]

 • Fabrikant Barbie introduceert poppen met fysieke beperking
  by NU.nl on 13 februari 2019 at 14:21

  De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft onlangs voor de lijn van 2019 nieuwe Barbie-poppen met een lichamelijke beperking geïntroduceerd. Een van de poppen heeft een rolstoel en de ander een prothetisch been.

 • Feiten en fabels over kou: 'Alcohol helpt niet om het warm te krijgen'
  by NU.nl/Elise van Joolen on 24 januari 2019 at 11:34

  Met temparaturen rond en onder het vriespunt is het winterweer in Nederland. Over wat die kou met je gezondheid doet, worden verschillende verhalen verteld. Hoe scheiden we de fabels van de feiten?

 • Zo hoort een saunaganger zich te gedragen
  by NU.nl/Tom Flipse on 6 januari 2019 at 08:35

  Een bezoek aan de sauna kan ontspannend werken, maar ook ongemakkelijke situaties en ergernissen opleveren. Dit komt met name door ongewenst gedrag van andere gasten. Hoe hoort een saunaganger zich te gedragen? NU.nl zoekt het uit.

 • Artsen en bestuur MC Slotervaart krijgen hulp bij afbouw zorg
  by ANP on 2 november 2018 at 21:18

  Het personeel, het bestuur en het crisisteam van het failliete Slotervaartziekenhuis krijgen versterking. Dat is nodig om de afbouw van de zorg en de overdracht van patiënten naar andere ziekenhuizen in goede banen te leiden, laat minister Bruno Bruins van Medische Zorg weten.

 • Poli om baby's aan ei en pinda te laten wennen gaat donderdag open
  by ANP on 31 oktober 2018 at 14:02

  Volgens het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) kan het voorzichtig geven van pinda's en eieren aan baby's van vier tot acht maanden mogelijk helpen om allergieën voor deze voedingsmiddelen te voorkomen. 

 • Listeria aangetroffen in vlees van supermarktketen DEEN
  by ANP on 31 oktober 2018 at 12:34

  Filet americain, Duitse biefstuk en tartaar van supermarktketen DEEN kan de darmbacterie listeria bevatten. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag.

 • NUcheckt: Geen bewijs dat herhaaldelijk kerstmuziek luisteren ongezond is
  by NU.nl/Shannon Bakker on 25 oktober 2018 at 13:51

  NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Herhaaldelijk naar kerstmuziek luisteren is slecht voor je gezondheid."

 • Toezichthouder onderzoekt ledlampen in huis die voor wifistoringen zorgen
  by NU.nl on 25 oktober 2018 at 10:26

  Sommige ledlampen kunnen in huis voor storingen van radio en televisie, wifi en huistelefoons zorgen. De toezichthouder, het Agentschap Telecom, gaat onderzoek doen onder vijftig leveranciers, meldt De Telegraaf.

 • Houten speelgoedtreinen teruggeroepen om splinters
  by NU.nl on 24 oktober 2018 at 15:41

  Winkelketens Marskramer, Bart Smit en Intertoys roepen een houten speelgoedtrein terug. Er kunnen kleine stukjes en houtsplinters losraken van het speelgoed. 

 • UMC ontwikkelt pleister tegen lekkage hersenvocht
  by ANP on 22 oktober 2018 at 15:44

  Een pleister die lekkage van hersenvocht kan tegenhouden, wordt vermoedelijk over ongeveer een jaar algemeen beschikbaar.