5 handige tips voor ceremoniemeesters

Drie leukste plekken om te trouwen
6 februari 2020
Zijn bruidsjurken in de praktijk nu echt zo duur?
18 maart 2020

De trouwdag is een heerlijk moment om met z’n allen te genieten van de gezelligheid, de ceremonie, samen dineren en natuurlijk de liefde. De gasten en het bruidspaar zullen gegarandeerd genieten, maar de ceremoniemeesters moeten vaak veel dingen regelen. Met deze 5 tips geniet ook jij als ceremoniemeester van een leuke huwelijksdag!

Als ceremoniemeester heb je een mooie taak, maar je voelt je natuurlijk ook enorm verantwoordelijk om alles soepel te laten verlopen. Als ceremoniemeester wil je dat het bruidspaar en de gasten optimaal genieten van de dag. Ben jij binnenkort ceremoniemeester op een bruiloft? Lees dan verder voor onze 5 handige tips!

Tip 1. Vraag om hulp
Het heft in eigen hand willen houden is vaak niet de beste keuze als ceremoniemeester. Op de trouwdag zal je regelmatig momenten hebben waarop een klein beetje hulp erg fijn zou zijn. Durf het personeel op de locatie of andere gasten dan ook gerust om hulp te vragen. Ook het inschakelen van een andere vriend of vriendin die even wilt helpen kan handig zijn.

Tip 2. Ontspan
Tijdens een trouwdag wil je natuurlijk dat alles perfect geregeld is. Zeker als ceremoniemeester, maar je zult vast te maken krijgen met dingen die anders gaan dan gepland. Probeer op dit soort momenten je hoofd koel te houden. Je wilt natuurlijk niet in de stressmodus belanden. Daarom is het verstandig om te blijven glimlachen.

 Tip 3. Eet en drink voldoende
Veel ceremoniemeesters cijferen zichzelf helemaal weg tijdens een bruiloft. Dit is echt niet nodig. Geniet zelf ook van de trouwdag en vergeet zeker niet om goed te eten en drinken.

Tip 4. Bestel op tijd feestversiering
Ook het versieren van de trouwlocatie is vaak een taak voor jou als ceremoniemeester. Het is daarom ook verstandig om op tijd feestversiering voor de bruiloft te bestellen. Als je een complete locatie moet versieren dan heb je meer versiering dan gedacht nodig. Als je op tijd besteld bij een feestwinkel dan weet je zeker dan hoef je je daar geen zorgen om te maken. 

Tip 5. Houd ogen en oren open
Deze laatste tip is enorm belangrijk. Als het bruidspaar of de gasten iets graag anders willen zien, dan zullen ze dat niet direct tegen je zeggen. Hou daarom je ogen en oren open en spring in op dit soort momenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.